Vem ansvarar för vad Riksbyggen?

Innehållsförteckning

Vem ansvarar för vad Riksbyggen?

Vem ansvarar för vad Riksbyggen?

Föreningen, genom styrelsen, bär ansvar för det yttre underhållet i föreningen. I det ansvaret ingår bland annat att fasaderna är i gott skick, att gräset är klippt, att snöröjning sker, att tvättstugan och soprummet är städade och att gården och annan utemiljö ser trevlig och vårdad ut.

Vilket ansvar brukar en bostadsrättsinnehavare ha för lägenhetens skick?

Den främsta skyldigheten man har som bostadsrättsinnehavare är att betala månadsavgiften. Som bostadsrättsinnehavare svarar man för lägenhetens hela inre underhåll. Hur underhållsansvaret är fördelat framgår av bostadsrättslagen samt föreningens egna stadgar.

Vad har en ledamot för uppgifter?

Ansvarar för: att stadgarna följs och att sammanträden hålls regelbundet och när det behövs. att kalla till styrelsemöten, leda styrelsens sammanträde. att det förs protokoll. att alla styrelsebeslut blir verkställda.

Vem svarar för underhållet?

Enligt bostadsrättslagen och fören ingens stadgar ansvarar bostadsrätts havaren för underhållet av sin lägenhet och ska vidta de reparationer som behövs samt svara för kostnaderna.

Vilka regler gäller för bostadsrätt?

När du köper en bostadsrätt är det därför rätten att bo i den bostad du köper – inte själva bostaden. Den är det istället föreningen som äger. Rätten att bo i din bostad gäller för obegränsad tid, så länge du håller dig till bostadsrättsföreningens regler och stadgar.

Relaterade inlägg: