Vad handlar arbetsmiljö om?

Innehållsförteckning

Vad handlar arbetsmiljö om?

Vad handlar arbetsmiljö om?

WHO har tagit fram en definition av arbetsmiljö som lyder: "Arbetsmiljö en sammanfattande benämning på biologiska, medicinska, fysiologiska, psykologiska, sociala och tekniska faktorer som i arbetssituationen eller i arbetsplatsens omgivning påverkar individen."

Vad är en dålig fysisk arbetsmiljö?

Den fysiska arbetsmiljön handlar om sådant som fel temperatur, surrande bakgrundsljud, oergonomiska skrivbord, tunga lyft, dålig luft och besvärliga arbetsställningar. Dålig fysisk arbetsmiljö kan leda till både olyckor och sjukdomar och investeringar i arbetsmiljön lönar sig.

Vad är en bra ergonomisk arbetsplats?

Sätet ska vara höj- och sänkbart, och kunna lutas framåt. Ryggstödet ska också vara flexibelt. Tänk på att det inte finns någon perfekt arbetsställning. Det viktiga är variation, att du inte sitter på samma sätt hela tiden.

Vad handlar arbetstidslagen om?

Arbetstidslagen har regler om hur mycket man får arbeta per dygn, per vecka och per år. Den tar upp jourtid och beredskap, vilka raster och pauser man har rätt till och vad som gäller för nattvila.

Vilka faktorer ingår i begreppet fysisk arbetsmiljö?

Den fysiska arbetsmiljön handlar om lokaler och arbetsredskap som till exempel skrivbord och stolar, datorer, värme, utrymme, ventilation och buller. På Suntarbetsliv finns stöd och verktyg för dig som är chef. Suntarbetsliv drivs av de fackliga organisationerna i samverkan med SKR samt Sobona.

Relaterade inlägg: