Vad krävs av en jaktledare?

Innehållsförteckning

Vad krävs av en jaktledare?

Vad krävs av en jaktledare?

En bra jaktledare är oftast en lugn och sansad person med bra pondus och väldigt strukturerad. Han eller hon vet vad som ska göras inför jakten och under jakten. De vet också hur de ska bete sig när situationer uppstår under jaktens gång.

Vad är ett kulfång?

En verkligt säker skjutriktning har ett bra kulfång där du kan se kulans tänkta nedslagsplats i marken och där terrängen ger passkyttar, hundförare, bärplockare eller jakthundar i skjutriktningen ett fullständigt skydd.

När är det lämpligt att osäkra sitt vapen?

Osäkra aldrig vapnet förrän du bestämt dig för att skjuta. Innan skott avlossas ska man alltid kontrollera att det finns godkänt kulfång – och att jakthundar finns i ofarlig position för splitter eller rikoschetter. Finns det någon som helst tveksamhet kring säkerheten eller kulfång ska skott hållas inne.

Hur långt flyger en kula?

Kulan från en vanlig kulspruta väger 9,6 gram och har en utgångshastighet på 825 meter per sekund. Om man skjuter kulan rakt upp i luften så går den 2-3 km innan den vänder och när den landar har den hastighet på ungefär 100 meter per sekund.

Relaterade inlägg: