Vad är en telefonist?

Innehållsförteckning

Vad är en telefonist?

Vad är en telefonist?

En telefonist tar emot inkommande samtal och kopplar telefonsamtal vidare. Den som ringer till växeln vet ofta inte vem man söker och då är det telefonistens uppgift att kunna koppla vidare till rätt person. Att koppla, hänvisa till ett mobilnummer eller lämna ut en e-postadress är vanliga uppgifter för en telefonist.

Vad tjänar en receptionist timlön?

Marknadslönen 2021 för receptionist ligger mellan 25 000 och 31 000 kronor per månad. Tar emot besökare och gäster, informerar och hänvisar till plats, lokal och person, sköter in- och utpassering, kopplar telefonsamtal. I mindre verksamheter kan även andra arbetsuppgifter ingå, jämför med till exempel assistent.

Vad begärde man av telefonisten?

En snörväxel kan antingen vara manuell eller automatisk – i den manuella måste alla typer av samtal kopplas av telefonisten, i den automatiska sker endast kopplingen av inkommande externa samtal via snörena. ... Telefonisten kan koppla upp ett samtal och ringa på en anknytning innan den uppringande har hunnit tala klart.

Vad begär man i telefonväxeln?

En växel styr hur samtalet tas emot eller har någon form av telefonservice om företaget inte kan ge kunden svar direkt. En telefonväxel gör att företaget känns seriöst. Kunder vill gärna ha en röst i andra ändan när de hör av sig. Ett företag låter pålitligt och tryggt när möjlighet att koppla vidare finns tillgänglig.

Relaterade inlägg: