Vad betyder Geartronic Momentum?

Innehållsförteckning

Vad betyder Geartronic Momentum?

Vad betyder Geartronic Momentum?

Geartronic är en manumatisk växellåda med en hydraulisk momentomvandlare och en funktion för manuellt läge, vilken används i Volvos personfordon och nyttofordon. Den släpptes på 1990-talet. Idag finns den i nästan samtliga av märkets modeller.

Vad heter Volvos automatlåda?

SVAR: Geartronic är en konventionell automatlåda med momentomvandlare och planetväxlar. Den tillverkas av japanska Aisin i femväxlat utförande för Volvos bilar på liten plattform och sexväxlat på den stora. Powershift är en så kallad dubbelkopplingslåda som tillverkas av tyska Getrag.

Vad menas med momentum Volvo?

På utrustningsnivå Kinetic finns komforthöjande tillval som fjärrstyrt larm (Volvo Guard), rattknappar och läderklädd växelspaksknopp. Momentum höjer komfort och säkerheten ytterligare med bland annat Bi-Xenon strålkastare och elmanövrerad förarstol med minne.

Vad betyder D på automat bil?

Körläge – D D är det normala körläget. Upp- och nedväxling sker automatiskt beroende på gaspådrag och hastighet. Bilen måste stå stilla vid växling från läge R till läge D.

Vilken automatlåda är bäst?

Provkörde nya Audi A6 2.0 TDI med 177 hk och multitroniclåda och den kändes faktiskt riktigt bra. De har verkligen lyckats med styrningen i Audi A6, det känns som att köra en småbil, växellådan var också riktigt skön med dieselmotorn då det höga vridmomentet alltid utnyttjas av multitroniclådan.

Relaterade inlägg: