Vad betyder svarta trafikskyltar?

Innehållsförteckning

Vad betyder svarta trafikskyltar?

Vad betyder svarta trafikskyltar?

”Märket används endast som omställbart vägmärke och anger att förhållandena tillfälligt är sådana att det inte är lämpligt att färdas med högre hastighet än den som anges på märket. Den angivna hastigheten är alltid lägre än den högsta tillåtna.”

Vad betyder en gul vägskylt?

Grunden skall vara att det viktigaste vägvisningsmålet bestämmer bottenfärgen i följande ordning; Vägvisning för allmän väg (blå eller grön botten), vägvisning för enskild väg (gul botten), vägvisning till lokalt mål (vit botten), vägvisning till turistiskt intressant mål (brun botten) och vägvisning till inrättning ( ...

Vad betyder skylten med ett kryss?

Varningsmärket, varning för vägkorsning där trafikanter på anslutande väg har väjningsplikt eller stopplikt. Symbolen är anpassad efter förhållandena på platsen. På huvudled sätts märket upp endast om korsningen är komplicerad, svår att på annat sätt farlig.

Vad betyder gul cirkel?

Förbudsmärken talar om vad du inte får göra och har oftast en symbol i vägmärket. Ett förbudsmärke är oftast runt med gul eller blå botten och försedd med röd bård. ... Förbudsmärken gäller oftast fram till nästa korsning. Vissa förbudsmärken har slutmärke och gäller då fram till det.

Relaterade inlägg: