Hur många språk talas i Marocko?

Innehållsförteckning

Hur många språk talas i Marocko?

Hur många språk talas i Marocko?

Många marockaner är flerspråkiga och behärskar förutom marockansk arabiska och berbiska även franska och/eller spanska. Marockansk arabiska är främst ett talat språk som saknar officiella skrivregler, men som kan skrivas med både det arabiska och det latinska alfabetet.

Är Marocko ett land?

Marocko har varit bebott av berberfolk sedan förhistorisk tid. Islam kom med arabiska erövrare från slutet av 600-talet. Långt senare blev området en fransk koloni, men 1956 utropades självständighet. En 40 år lång ockupation av Västsahara har gjort kungariket Marocko politiskt isolerat i Afrika.

Hur ser Marockos flagga ut?

Marockos flagga[redigera | redigera wikitext] Marockos flagga (ar. المملكة المغربية) är röd med ett grönt flätat pentagram i mitten. Flaggan antogs den 17 november 1915 och har proportionerna 2:3.

Hur är marockaner?

Marocko är ett muslimskt där 99% av befolkningen är just muslimer. Landet är me konservativt än Norden och därför är det också viktigt att ta den egna klädseln i beaktande. Även om dagarna är väldigt varma. Som turist kan män kan klä sig hur som helst, medan kvinnor gärna ska täcka knän och axlar.

Hur är klimatet i Marocko?

Du kan resa i Marocko året runt. Vid kusten är vintrarna milda och präglas av ett medelhavsliknande klimat. I bergsområdena inåt landet är somrarna heta och vintrarna kalla – temperaturen kan bli uppåt 40 grader på sommaren och när den kalla ökenvinden blåser kan det bli 20 minusgrader på bergstopparna.

Vilket är det officiella språket i Algeriet?

Arabiska Standard Algerian Berber Algeria/Official languages

Hur länge har Marocko funnits?

Dagens marockanska kungadöme har rötter i 700-talet, men rikets storlek och inflytande har skiftat betydligt under de olika dynastierna. Den nuvarande ätten, alaouiterna, tog makten i mitten av 1600-talet.

Hur är livsvillkoren i Marocko?

Ekonomi och handel Särskilt i städerna är arbetslösheten ett stort ekonomiskt och socials problem. Marocko är beroende av nederbörd under vintern för att jordbruket, som står för hälften av landets sysselsättning, ska tjäna pengar. Tjänstesektorn utgör hälften av landets bruttonationalprodukt (BNP).

Relaterade inlägg: