Finns mellanstadiet?

Innehållsförteckning

Finns mellanstadiet?

Finns mellanstadiet?

Från 2017 planeras stadiebeteckningarna återinföras, således blir årskurserna 1–3 lågstadium, 4–6 mellanstadium och 7–9 högstadium. Från och med höstterminen 2018 är den obligatoriska grundskolan 10-årig då även Förskoleklassen (före årskurs 1) blivit obligatorisk.

Vad är en grundskola?

Alla barn i Sverige måste gå nio år i grundskola. Det står i den svenska skollagen och kallas skolplikt. Barn har skolplikt från och med höstterminen det år de fyller sju år eller när de börjar årskurs 1 till och med vårterminen i årskurs 9. ...

Vilka klasser är högstadiet?

Lågstadiet är samlingsnamnet för Förskoleklassen och årskurs 1, 2 och 3. Lågstadiet har sina lokaler i villorna på Föreningsgatan.

Vilken klass går man i när man är 17 år?

Mellanstadiet - ALLT OM SKOLAN.

Vad betyder ordet skola?

Etymologi. Ordet "skola" härleds etymologiskt från grekiskan σχολή (scholē), med betydelsen "ledighet", "vila". Skola var således en plats för några som givits ledighet, vila – i motsats till arbete.

Vilka olika stadier finns i grundskolan?

Den nya enhetsskolan skulle ha tre stadier: lågstadiet (åk 1-3), mellanstadiet (åk 4-6) och högstadiet (åk 7-9). Efter försöksperioden kom man fram till att från och med läsåret 1962/63 skulle det ske en övergång till enhetsskolan som skulle vara helt genomförd läsåret 1971/72.

Vilka klasser är grundskola?

Den svenska grundskolan och motsvarande skolformer (grundsärskola och specialskola) består av förskoleklass och nio årskurser (årskurs 1–9) och är indelade i en hösttermin och en vårtermin.

Relaterade inlägg: