Vad betyder Mörby?

Innehållsförteckning

Vad betyder Mörby?

Vad betyder Mörby?

Morby är ett gammalt bynamn och har skrivits som Morssby (1492), Mora (1540), Morby (1552), Marby (1558) och Mwrby (1589). Namnet kommer från det mellan-nyländska dialektordet mor, av mo. Stadsdelens namnpar Muurala - Morby stadfästes år 1965. Kommunstyrelsen hade först föreslagit Muurila som det finska namnet.

Vilket län tillhör Danderyd?

Danderyd (kommundel)
Danderyd
Kommundel del av tätorten Stockholm
LandskapUppland
LänStockholms län
KommunDanderyds kommun

Vilken kommun tillhör Djursholm?

Danderyds kommun Djursholm/Municipalities Om Danderyds kommun Danderyd är en grönskande storstadskommun omgiven av vatten, belägen cirka en mil norr om Stockholm. Kommunen består av fyra kommundelar: Danderyd, Djursholm, Enebyberg och Stocksund. Kommundelarna har egna centra.

Vilket län tillhör Djursholm?

Djursholm
Djursholm
Kommundel del av tätorten Stockholm
LandskapUppland
LänStockholms län
KommunDanderyds kommun

I vilken kommun ligger Enebyberg?

Om Danderyds kommun Danderyd är en grönskande storstadskommun omgiven av vatten, belägen cirka en mil norr om Stockholm. Kommunen består av fyra kommundelar: Danderyd, Djursholm, Enebyberg och Stocksund. Kommundelarna har egna centra.

Hur stort är Djursholm?

Allra rikast här på guldkusten är fastighetskungen Fredrik Lundberg, med en förmögenhet på över tio miljarder kronor.

Är Djursholm en kommun?

Danderyds kommun Djursholm/Municipalities Djursholm är en kommundel i Danderyds kommun, vid fjärdarna Stora och Lilla Värtan strax norr om Stockholms kommun.

Hur är Enebyberg?

Enebyberg är en kommundel i Danderyds kommun i Stockholms län. Bebyggelsen är en del av tätorten Stockholm. Enebyberg, med cirka 5 000 invånare, är ett villasamhälle som till stor del präglas av bebyggelse från första halvan av 1900-talet.

Vilka bor i Djursholm?

Här trängs kungligheter med företagsledare och artister och till och med genomsnittsinvånaren är miljonär. Här bor miljardärer och grevinnor bredvid ABBA-legender och Wallenbergare. Strandvägen i Djursholm är Sveriges egen guldkust i landets rikaste kommun.

Vilka styr i Danderyd?

Efter valet 2018 styrs kommunen av en majoritetskoalition bestående av Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna. Dessa tre partier har tillsammans 26 av 45 mandat i kommunfullmäktige.

Relaterade inlägg: