Var tillverkas Muminmuggarna?

Innehållsförteckning

Var tillverkas Muminmuggarna?

Var tillverkas Muminmuggarna?

Muggarna tillverkas i Finland.

Vilken Muminmugg är värd mest?

Den mest värdefulla av dem alla är den så kallade Fazermuggen som tillverkades 2004 för Fazer kafé. Den gula muggen med julmotiv producerades i endast 400 exemplar och nr 1-20 gick direkt till Fazer. 380 exemplar såldes på kaféet och varje mugg är numrerad undertill.

Hur många muminmuggar finns?

Muminmuggarna i porslin från Arabia är otroligt populära och har blivit samlarobjekt för både stora och små. Totalt har 81 olika muggar producerats genom åren. Varje mugg är personlig och har en egen historia.

Var tillverkas Arabia porslin?

På 1930-talet var Arabia Europas största porslinsfabrik med över 1 500 anställda. Tillverkningen bedrevs tidigare i Arabiastranden i Helsingfors, men i mars 2016 stängdes fabriken och produktionen flyttades utomlands.

Hur tillverkas muminmuggar?

Tillverkningsland står på muminmuggens etikett. Muminmuggar som har tillverkats i Finland känner du igen på etikett som säger ”Made in Finland”. De muggar som har tillverkats i Thailand har klistermärket ”Made in Thailand”. Andra klistermärken och stämpel anger inte tillverkningslandet.

Vilka muminmuggar finns?

I Tove Janssons illustrationer och böcker om Mumindalen finns skatter att hämta - i form av populära muggar, skålar och tallrikar....9 eftertraktade muggar med motiv från Mumindalen

  • Simhopp med snäckskal. ...
  • Fazermuggen. ...
  • Mumintrollet dagdrömmer. ...
  • Mumin Millenium. ...
  • Muminmugg Grön. ...
  • Muminmugg Rosa. ...
  • Muminmuggen Fred. ...
  • Mumin Stockmann.

Hur många Muminkoppar finns det?

Över 100 olika Muminmuggar För att uppmärksamma mumintrollens 75-årsjubileum lanserar Arabia nu en specialupplaga av klassikermuggarna med jubileumsårets stämpel. Den guldfärgade stämpeln består av texten Moomin 75 samt Muminpappan, Muminmamman och Mumintrollet i en varm kram.

Relaterade inlägg: