Har Norge VAT nr?

Innehållsförteckning

Har Norge VAT nr?

Har Norge VAT nr?

Företag inom EU och utanför EU kan bedriva handel med Norge utan att starta ett momsbolag i Norge. Det räcker oftast med att endast momsregistrera ditt bolag i Norge så att du får ett norskt (MVA) VAT nummer och kan lägga norsk moms på din försäljning.

När ska man betala moms i Norge?

Den som säljer varor i Norge blir skattskyldig när den årliga omsättningen överstiger 50 000 NOK. De som säljer varor av lägre värde till konsumenter i Norge ska efter registrera sig i VOEC senast när omsättningströskeln nås.

Vem har VAT nr?

Ett momsregistreringsnummer, även kallat momsnummer, momsregnr eller VAT-nummer (internationellt), är ett nummer som alla som registrerar sig för moms får av Skatteverket.

Hur kan man kontrollera en köpares VAT-nummer?

Kontrollera numret genom att ringa Skatteupplysningen 0771‑567 567. Använd endast europeiska kommissionens VIES-tjänst för att kontrollera VAT-nummer.

När ska jag lägga på moms?

När du lägger på moms ska du göra det på hela beloppet som kunden betalar för varan eller tjänsten med undantag för eventuell ränta, till exempel dröjsmålsränta och ränta vid avbetalning. 25 procent moms gäller på de flesta varor och tjänster.

Kan privatperson vara momsregistrerad?

Moms på inköp från privatperson Om du köper och säljer varor så är det ingen moms på inköpet eftersom en privatperson som inte är momsregistrerad inte kan fakturera med någon moms. Du bokför bara det belopp du betalar som en kostnad helt enkelt. När du säljer till privatperson så måste DU lägga på moms.

Relaterade inlägg: