Hur hårt kan man klippa olivträd?

Innehållsförteckning

Hur hårt kan man klippa olivträd?

Hur hårt kan man klippa olivträd?

Beskärning: Olivträd är ett tufft träd och tål rejäl beskärning och du kan klippa ner och forma trädet som du vill med en viss förnuft. Om ditt olivträd har svårt att komma igång på våren kan en beskärning göra susen, där man tar in alla grenar med cirka 30 %.

Hur vet jag om mitt olivträd är dött?

Om olivträdet ser hängigt eller ”dött” ut För att dubbelkolla att trädet är vid liv kan du skrapa lätt med din nagel på en av grenarna. Är det då grönt under så är det ingen fara – trädet lever.

När ta ut olivträd på våren?

Läge: Om du ska ha den utomhus bör du placera trädet på en solig och vindskyddad plats. Temperatur: Du kan ställa ut ditt olivträd i mitten av maj, när det inte längre är frost på nätterna. Vill du ställa ut det tidigare kan du ställa ut det dagtid och sedan ta in krukan under natten.

När kan man plantera om olivträd?

På våren när ljuset kommer tillbaka är det dags att plantera om mindre olivträd. Större träd behöver man inte plantera om lika ofta. Välj en kruka som är ungefär lika stor som kronan, så har rötterna plats att breda ut sig. Plantera trädet i Citrusjord, som är sandig och innehåller lera.

Hur ofta plantera om olivträd?

Jord. Plantera om olivträdet var tredje till fjärde år i medelhavsjord, varje gång i en något större kruka med hål i botten.

Hur ofta ska jag vattna mitt olivträd?

Olivträd som växer inomhus behöver stå i ett ljust rum med hög luftfuktighet, därför ska de inte stå vid ett element. Kronan på olivträdet behöver en dusch 1-2 gånger i veckan, men duscha inte direkt på bladen. Olivträdet ska vattnas rejält, och låt jordytan torka upp mellan vattningarna.

Hur man tar hand om ett olivträd?

Olivträdet är visserligen förhållandevis tålig mot frost, klarar några minusgrader, men när kylan kommer på hösten tar du in växterna för att övervintra så ljust som möjligt och i temperatur mellan 2 och 10°. Där vattnas de sparsamt så att inte rötterna ruttnar, men ändå så mycket att jorden inte torkar ut.

Relaterade inlägg: