Vem har gjort Mio min Mio?

Innehållsförteckning

Vem har gjort Mio min Mio?

Vem har gjort Mio min Mio?

Följaktligen hämtade man flera internationellt kända namn till rollistan, och efter uttagningsprov i London i januari 1986 valdes de brittiska barnskådespelarna Nicholas Pickard och Christian Bale (som senare blev ett stort namn i Hollywood) ut att spela Bosse/Mio respektive Benke/Jum-Jum.

När skrev Astrid Mio min Mio?

Astrid Lindgren Mio, My Son/Authors

Är Mio död?

Fast det gör de inte. Skorpan och Jonathan begår självmord för att komma till Nangilima, även Bosse i Mio min Mio dör, han försvinner spårlöst, det vill säga, han överlever bara i sagans fantasi.

Vad är temat i Mio min Mio?

Den konflikt som åstadkom Bosses flykt till Landet i Fjärran är personlig och gäller hans liv i fosterhemmet. Genom att vinna kampen mot riddar Kato, genom att övervinna sin rädsla, är det möjligt för Bosse som prins Mio att nå sitt personliga mål, livet med fader konungen i Landet i Fjärran.

Hur gammal är Mio i Mio min Mio?

Nioårige Bo Vilhelm Olsson, Bosse, bor på Upplandsgatan i Stockholm hos sina fosterföräldrar tant Edla och farbror Sixten. De tycker att han är besvärlig och jobbig. Bosse önskar att han hade en likadan pappa som sin kompis Benka som bygger modellflygplan tillsammans med sin far.

Relaterade inlägg: