Vad heter tronföljaren i Nederländerna?

Innehållsförteckning

Vad heter tronföljaren i Nederländerna?

Vad heter tronföljaren i Nederländerna?

Willem-Alexander, Willem-Alexander Claus George Ferdinand av Nederländerna, född i Utrecht, är Nederländernas kung och statschef. Han tillträdde detta ämbete den . Willem-Alexander är äldste son till prinsessan Beatrix av Nederländerna och prins Claus von Amsberg.

Var drottning i Nederländerna?

Juliana Louise Emma Marie Wilhelmina, hertiginna av Mecklenburg-Schwerin, född i Haag, död på slottet Soestdijk i Baarn, var regerande drottning av Nederländerna från 19, då hon abdikerade.

Vad heter Kung Willem Alexanders fru?

Máxima av Nederländerna, född Máxima Zorreguieta Cerruti den i Buenos Aires i Argentina, är sedan den drottning av Nederländerna. Innan dess var hon prinsessa av Oranien. Hon är sedan 2002 gift med kung Willem-Alexander av Nederländerna.

Vem var Sveriges drottning 1859 1871?

På grund av en komplikation i samband med den senare förlossningen kunde Lovisa inte få fler barn. Sonen dog 1854. År 1859 blev hon drottning av Sverige och Norge. Hon kröntes till svensk drottning i Stockholm 1859 och året därpå till norsk drottning i Trondheim.

Varför spelar Holland i orange?

Anledningen är det holländska kungahuset som härstammar från ätten Oranje-Nassau. Där urfadern var Willem van Oranje, eller William den tyste, som startade ett uppror mot Spanien på 1500-talet. ... Det är därför Holland spelar i orange och läktarna i kväll kommer vara orange till stora delar.

Relaterade inlägg: