Vilka är de nordiska länderna?

Innehållsförteckning

Vilka är de nordiska länderna?

Vilka är de nordiska länderna?

Länderna som ingår i Norden är Sverige, Danmark, Finland, Norge, Island, Grönland, Färöarna och Åland.

Hur många Lånder finns de i Norden?

Norden är ett område i norra Europa som består av länderna Danmark, Finland, Island, Norge och Sverige samt de självstyrande områdena Åland (tillhör Finland), Färöarna och Grönland (tillhör Danmark). Dessa fem stater och tre självstyrande områden är alla separata medlemmar i Nordiska rådet och Nordiska ministerrådet.

Varför går det att leva och bo i Norden?

God och hälsosam mat De nordiska folken är världsmästare i att äta bra. Sverige och Danmark är världens bästa matländer efter Nederländerna, Schweiz och Frankrike enligt den brittiska organisationen Oxfams matindex. Indexet väger samman matkvalitet, tillgång och prisnivå.

Vad odlas det mycket i Norden?

*Danmark har det mildaste klimatet i hela Norden. Danmarks växtproduktion används till bland annat djurfoder - vallväxter, råg, korn, havre, blandsäd, foderbetor och potatis. Danmarks jordbruk är inriktat på en produktion som heter animalieprodukter som mjölk, smör, ost, ägg, fläsk och kött.

Vilken är Nordens största stad?

Stor-Stockholm är Nordens största stad med 2,2 miljoner invånare, följt av Stor-Köpenhamn med 1,3 miljoner. Stor-Oslo och Stor-Helsingfors har 1,2 miljoner respektive 1,1 miljoner innevånare. Stor-Reykjavik med 215 000 invånare har dock den största befolkningstillväxten av alla huvudstäder.

Vilket är världens största land till ytan?

Lista över länder efter yta
PosLand
1Ryssland
2Kanada
3USA Puerto Rico Amerikanska Jungfruöarna Guam Nordmarianerna Amerikanska Samoa Förenta staternas mindre öar i Oceanien och Västindien Totalt
4Kina Hongkong Macao Totalt

Relaterade inlägg: