När invigs nya Götaälvbron?

Innehållsförteckning

När invigs nya Götaälvbron?

När invigs nya Götaälvbron?

Hisingsbron är sedan söndagen den öppen för gående, cyklister, bilar och bussar. Måndagen den 16 augusti 2021 öppnades bron även för spårvagnar och den 5 september var det dags för den avslutande invigningsceremonin.

Kan man cykla över nya Hisingsbron?

kan du ta dig över Hisingsbron: Anledningen till det är att man inte vill att för många samtidigt ska samlas. Möjligheten att cykla över bron i båda riktningar finns på båda sidor av bron. Från och med söndag kommer den östra sidan vara öppen för cyklister.

När stängs Hisingsbron?

Rivningen av Götaälvbron påbörjades under sommaren 2021 och beräknas vara klar under sommaren 2022.

Hur hög blir nya Hisingsbron?

När Hisingsbron är stängd har den en segelfri höjd på 12 meter. När den står i öppet läge har den en segelfri höjd på 28 meter (lika hög som den fasta Stallbackabron i Trollhättan). De fyra pylonerna på mitten av bron har en höjd på cirka 35 meter över vattenytan.

Vad kommer att hända med Götaälvbron?

Rivningen av Götaälvbron påbörjades den och beräknas vara klar under sommaren 2022. Trafiken flyttades successivt över till den nya bron under sommaren 2021.

Kan man köra på Hisingsbron?

Hisingsbron helt öppen Öppnandet av Hisingsbron – Göteborgs nya älvförbindelse och ersättare för Götaälvbron – har skett i etapper. I maj öppnades den nya bron för all trafik utom för spårvagnar, som släpptes upp på bron först efter sommaren.

Relaterade inlägg: