Hur många personer heter Oliver i Sverige?

Innehållsförteckning

Hur många personer heter Oliver i Sverige?

Hur många personer heter Oliver i Sverige?

Det finns 12624 män som har förnamnet Oliver. Av dessa har 8651 namnet Oliver som tilltalsnamn/förstanamn. Namnsdag: 15 april.

Vad betyder ditt namn Oliver?

Mansnamnet Oliver är ett engelskt namn med eventuellt släktskap med grekiskan. Det betyder lugn och fridfull. Enligt en teori är det, liksom Olivia, bildat av ordet oliv.

Hur många heter Oliver i Sverige 2020?

2020 föddes 576 barn som fick tilltalsnamnet Oliver. Namnet var ett av de mest populära detta år och hamnade på plats 7 på Namntoppen, listan över de vanligaste tilltalsnamnen på nyfödda under det gågna året.

När har namnet Oliver namnsdag?

Oliver är en av raketerna på topplistan över förnamn sedan början på 1990-talet. Den 31 december 2005 fanns det totalt 11012 personer i Sverige med namnet Oliver varav 7390 med det som tilltalsnamn. År 20 pojkar namnet, varav 688 fick det som tilltalsnamn. Namnsdag i Sverige: 15 april.

Hur stavas namnet Oliver?

Alternativ stavning Oliwer, Olivier, Oliwier, Olliver, Olliwer. Stjärntecken den som är född den här dagen har stjärntecknet Väduren. Mansnamnet Oliver är ett engelskt namn med eventuellt släktskap med nordiska namn som Olof eller Olav. Enligt en annan teori är det, liksom Olivia, bildat av ordet oliv.

Relaterade inlägg: