Vart finns orkidéer?

Innehållsförteckning

Vart finns orkidéer?

Vart finns orkidéer?

Orkidéer växer vilt runt om i Asien och i Australien där den klamrar sig fast på träd och fångar upp ljummet regnvatten längs med trädstammen. I Sverige heter den vanligaste arten brudorkidé (phalaenopsis), denna finns i en mängd färger och är lätt att lyckas med hemma.

Vilken Orkide har sitt namn efter göken?

Guckusko (Cypripedium calceolus, Venustofflan, gökens sko) är egentligen en outsider bland orkidéerna, men den är väldigt vacker där den växer i klungor. Den har den största blomman av alla svenska orkidéer och är välluktande, samt den av våra orkidéer som mest påminner om tropiska orkidéer.

Är orkidéer lättskötta?

Förr ansåg vi att orkidéer var ömtåliga växter som krävde regnskogsklimat inomhus för att trivas. Men nu vet vi att få krukväxter är så lättskötta och de trivs alldeles utmärkt i våra bostäder som håller rumstemperatur året om.

Hur mycket kostar en orkidé?

En snygg och välvuxen Orkidé kostar runt 200 kronor, men priserna varierar både uppåt och nedåt. Det är viktigt att du inte tittar enbart på priset när du väljer vilken Orkidé du ska köpa.

Vilken är Adam och vilken är Eva?

Adam och Eva är en kraftigt byggd orkidé som blommar i maj–juni, vilken i Sverige förekommer från Skåne till Uppland samt på Åland....Adam och Eva (växt)[redigera | redigera wikitext]
Systematik
SläkteHandnyckelsläktet Dactylorhiza
ArtAdam och Eva D. sambucina
Vetenskapligt namn
§ Dactylorhiza sambucina

Vilken Orkide kallades för Jungfrutoffel?

Norna (Calypso bulbosa) är en växtart i familjen orkidéer. Tidigare kallades blomman lokalt Jungfrutoffel. Nornan växer i norra delarna av Nordamerika, Asien och Europa. Förekommer oftast i fuktiga barrskogar där berggrunden består av kalk.

Relaterade inlägg: