Vad hette Skattkammarön?

Innehållsförteckning

Vad hette Skattkammarön?

Vad hette Skattkammarön?

Long John Silver är en fiktiv romanfigur i Robert Louis Stevensons roman Skattkammarön från 1883. Han är en skeppskock och piratkapten och arbetar under Kapten Flint. Det sägs att Silver var den ende Flint någonsin fruktade. Ett flertal filmer som baseras på boken Skattkammarön har producerats.

Var John Silver enbent?

Tillsammans med en godsägare och en läkare seglar han till Skattkammarön för att hitta skatten. Ombord finns också den enbente kocken Long John Silver som varit styrman hos kapten Flint, den ondskefulle pirat som en gång...

Vad händer i Skattkammarön?

Handling. Bokens huvudperson är pojken Jim Hawkins. Handlingen utspelar sig under 1700-talet och börjar i England, där Jims föräldrar äger ett värdshus som heter Amiral Benbow. ... När unge Hawkins och hans mor länsar kaptenens sjömanskista hittar de en skattkarta, som visar en ö där en skatt ligger nedgrävd.

Var utspelar sig Skattkammarön?

Bokens huvudperson är pojken Jim Hawkins. Handlingen utspelar sig under 1700-taletoch börjar i England, där Jims föräldrar äger ett värdshus som heter Amiral Benbow. En gammal sjöman tar en dag in på värdshuset. Kaptenen ger den unge Hawkins en silverslant i månaden för att hålla utkik efter andra sjömän.

När skrevs Skattkammarön?

1881 Treasure Island/Date written

Vem har skrivit Skattkammarön?

Robert Louis Stevenson Treasure Island/Authors

Vad heter Long John Silvers papegoja?

Vid Rater's Bay på Madagaskar sitter den åldrade John Silver och gör bokslut över sitt liv. Alla hans gamla kumpaner är döda: kapten Flint, Pew, Israel Hands, papegojan som sjöng -Femton gastar på död mans kista-, alla de andra.

Vad kostar ett paket John Silver?

Silver Level Limpa 200 ST. Jfr-pris 28.45 kr/st.

Hur slutar Skattkammarön?

Boken avslutas med att John Silver och de trogna slår tillbaka myteristerna (nu utan ledare) i ett sista slag och lastar därefter skatten på skeppet och seglar hem. De kvarvarande myteristerna lämnas kvar på ön med ett litet förråd av kött och krut.

Vad kan sången Femton man på en död mans kista handla om?

B: Vad kan sången "Femton man på en död mans kista" handla om? C: Lampan i kajutan ryker.

Relaterade inlägg: