Vad används Knossos palatset till enligt forskarna?

Innehållsförteckning

Vad används Knossos palatset till enligt forskarna?

Vad används Knossos palatset till enligt forskarna?

Palatset var residens för kungarna och deras hovfolk. Dessutom användes en del rum för religiösa ceremonier.

Vad är Knossos?

Knossos (grekiska: Κνωσός; Knosós) är den största arkeologiska fyndorten från grekisk bronsålder och ligger på Kreta i Grekland. Knossos var den minoiska kulturens religiösa och politiska centrum. Forskare har kommit fram till att Knossos byggdes ungefär samtidigt som pyramiderna i Egypten.

Vem byggde Knossos?

Ruinerna av Knossos upptäckets 1878 av Minos Kalokairinos, en kreteniansk antikhandlare. Flera försök till utgrävning av Knossos gjordes av Minos, och många andra personer, men det var inte förrän år 1900 som den brittiske Arthur Evans köpte hela området och påbörjade massiva insatser till utgrävningar.

Vilket Minoiskt palats ligger i närheten av staden?

Det minoiska palatset – i en klass för sig själv Även om det byggdes andra palats på Kreta runt denna tidpunkt, är det inget av dessa som är i närheten så storslaget som Knossos. Palatset utgjorde också, utan tvekan, centrum för makten på ön.

När var den minoiska kulturen?

Den minoiska civilisationen varade mellan 30 fvt och den mykenska mellan 15 fvt.

Varför växte denna kultur fram just på Kreta?

Den minoiska kulturenKreta (2600–1400 f Kr) hade nära kontakter med Egypten och Mesopotamien och utvecklade ett eget skriftspråk. Efter 1400 f Kr drabbades Kreta av en nedgångsperiod, sannolikt till följd av naturkatastrofer, missväxt och uppror. Ungefär samtidigt växte den mykenska kulturen fram på fastlandet.

Relaterade inlägg: