Hur hittar man samfälligheter?

Innehållsförteckning

Hur hittar man samfälligheter?

Hur hittar man samfälligheter?

Uppgifter om din samfällighetsförening finns i Samfällighetsföreningsregistret (SFR) som förs av Lantmäteriet. Vi kan hjälpa dig med bland annat ansökan om organisationsnummer, uppgiftsändringar, stadgeändringar och frågor kring ditt pågående ärende.

Har Samfällighetsföreningar organisationsnummer?

Det går alltså inte att låta ett aktiebolag eller en ekonomisk förening ta hand om förvaltningen. En samfällighetsförening är en juridisk person som har ett organisationsnummer och det är en effektiv form för förvaltning där ägare av deltagande fastigheter har ansvar och inflytande över drift och underhåll.

Vad är en samfällighet?

En samfällighet är ett mark- eller vattenområde, utrymme eller fiske som tillhör flera fastigheter gemensamt. Genom att bilda en samfällighetsförening kan det ni äger tillsammans tas om hand på ett effektivt och rättssäkert sätt. ...

Var hittar jag Anläggningsbeslut?

Eller kontakta vårt Kundcenter och be att få en kopia av anläggningsbeslutet, ett utdrag ur fastighetsregistret för gemensamhetsanläggningen, och eventuella utdrag ur de förrättningsakter som finns registrerade på gemensamhetsanläggningen efter anläggningsbeslutet.

Vad gäller samfällighet?

En samfällighet är en egendom som tillhör flera fastigheter. ... mark, byggnad eller rättighet som tillhör flera fastigheter. En samfällighet ägs gemensamt av ägarna till de fastigheter som har en andel i den och utgör ett tillbehör till dessa fastigheter (1 kap. 3 § FBL).

Relaterade inlägg: