Finns Saltkråkan på riktigt?

Innehållsförteckning

Finns Saltkråkan på riktigt?

Finns Saltkråkan på riktigt?

Norröra valdes ut som Saltkråkan av ett filmteam som med helikopter sökte i Skärgården efter öar som uppfyllde de krav som fanns i manus. Sedan april 2006 trafikeras ön dagligen året runt av Waxholmsbolaget. På sommaren trafikerar även Blidösundsbolaget dit. Än idag (2013) lever intresset för Saltkråkan kvar.

Vad heter huset i Saltkråkan?

Tjorven bor på ön Saltkråkan i Stockholms skärgård tillsammans med sin sankt bernhardshund Båtsman, sina föräldrar Nisse och Märta samt sina storasystrar Teddy och Freddy. På sommaren lämnar familjen Melkersson sitt boende i Äppelviken i Bromma och hyr fru Sjöbloms hus Snickargården på Saltkråkan.

Vad heter tjorvens kompis?

På ön Saltkråkan i skärgården bor Tjorven med sina föräldrar Nisse och Märta Grankvist och systrarna Teddy och Freddy. Nisse och Märta driver handelsboden. Eftersom Tjorven är för liten för att vara på sjön med sina äldre systrar leker hon mest med sin bäste vän S:t Bernhardshunden Båtsman.

Hur gammal ska Malin i Saltkråkan vara?

Louise Edlind Friberg kom att bli Malin med hela svenska folket efter premiären av tv-dramatiseringen Vi på Saltkråkan av Astrid Lindgren. När den började spelas in var hon 16 år och hon hade hunnit blivit 17 när serien hade premiär i januari 1964.

Hur gammal är Tjorven idag?

Idag fyller Maria Johansson, hon som spelade Tjorven, 60 år. Vi på Saltkråkan är en svensk TV-serie från 1964 (inspelad 1963) av Olle Hellbom och Astrid Lindgren med Torsten Lilliecrona, Louise Edlind, Maria Johansson, Stephen Lindholm med flera i rollerna. 1968 klipptes delar av materialet om till en långfilm.

Relaterade inlägg: