Var bor Pandora?

Innehållsförteckning

Var bor Pandora?

Var bor Pandora?

Pandan i Kina. I förhistorisk tid levde jättepandan över stora delar av Kina. Idag uppskattar man att det inte finns kvar mer än 1 864 av dessa svartvita björnar, samtliga i Kinas sydvästra bambuskogar. Trots ett lågt antal så har de ökat från 16 de senaste 11 åren.

Vad hände med Pandora?

Pandora förlorade allt År 2009 dömdes hon för grovt skattebrott och året efter fastslogs domen hovrätten. Hon berättar att hon dock alltid haft målet att inte ge upp. Inte ens i de svåraste stunder. Efter domen förlorade Annelie Magnusson allt.

Var kommer Pandora ifrån?

Vår historia börjar med den danska guldsmeden Per Enevoldsen och hans fru Winnie som 1982 grundade Pandora i Köpenhamn. Pandora har gjort en fantastisk resa från att vara en liten dansk smyckesbutik till att bli ett av världens största smyckesmärken.

Vilka kändisar bor i Västerås?

Loreen, Maria Montazami och Tomas Tranströmer - det är några kända profiler med anknytning till Västmanland och Västerås som nu hänger på "Wall of Fame".

Vad fanns i Pandoras ask?

Pandoras ask Pandora hade med sig en ask som hon fått av Zeus och som hon aldrig fick öppna. Epimetheus och Pandora levde lyckliga tillsammans en tid, men till slut gav Pandora efter för sin nyfikenhet och öppnade asken. Det visade sig att den innehöll en mängd olyckor och sjukdomar som flög ut över världen.

Vem gav elden till människan?

Prometheus gjorde människorna av lera. Han stal elden från Zeus och gav den till dem. Han gav dem också den bästa delen av offret, vilket upprörde gudarna så mycket att Prometheus bands vid en klippa och en örn kom varje dag för att plocka hans lever. Med tiden befriades han till sist av Herakles.

Relaterade inlägg: