Vilket Minoiskt palats ligger i närheten av Heraklion?

Innehållsförteckning

Vilket Minoiskt palats ligger i närheten av Heraklion?

Vilket Minoiskt palats ligger i närheten av Heraklion?

Knossos ligger 5 kilometer sydöst om Heraklion. Det är öppet alla dagar, året runt, utom helgdagar.

Vad kan ha gjort målningar på Kreta och Egypten så lika?

Handeln gjorde minoerna rika Kreta hade bättre förutsättningar för jordbruk än de mindre öarna, men det var handeln som gjorde minoerna rika. De exporterade lin, olivolja, honung, ylletyger och keramik till Egypten, och fick i utbyte lyxvaror som smycken, linnetyger och guld.

Vad heter skriften som Minoerna använde?

Språk och skrift Minoiskan skrevs med en hieroglyfskrift som kallas för Linear A av forskarna. Hittills har 3000 lertavlor med Linear A återfunnits. Minoerna började utveckla sin skrift omkring 2000 f.Kr. och använde den fram till 1400-talet f.Kr.

Var ligger Kreta karta?

Kreta ligger längs 35:e breddgraden, vilket är i jämnhöjd med bland annat norra delarna av Marocko, Algeriet och Tunisien. Cirka 50 km söder om Kreta ligger den lilla ön Gavdos som är världsdelen Europas sydligaste plats.

Vad finns kvar av Knossos?

Knossos återupptäcktes av Arthur Evans 1894 som efter det därpå följande grekiska inbördeskriget lyckades köpa tomten och därefter ledde utgrävningarna mellan 19. ... De främsta arkeologiska fynden från Knossos förvaras numera på Arkeologiska museet i Heraklion.

Relaterade inlägg: