Vad är Språkintro?

Innehållsförteckning

Vad är Språkintro?

Vad är Språkintro?

Språkintroduktion är till för ungdomar som nyss har kommit till Sverige. Utbildningen har fokus på svenska språket för att eleven ska kunna gå vidare till något annat program i gymnasieskolan, eller till annan utbildning.

Vilka är de fem Introduktionsprogrammen?

Benämningen introduktionsprogram signalerar att utbildningen inom dessa program syftar till förberedelser till annan gymnasial utbildning eller till arbets- marknaden. preparandutbildning, programinriktat individuellt val, yrkesintroduktion, individuellt alternativ och språkintroduktion.

Vad är Imyrk?

På Yrkesintroduktion (IMYRK) får du en yrkesinriktad utbildning som underlättar för dig att komma in på arbetsmarknaden eller för att påbörja studier på ett nationellt yrkesprogram.

Hur kan engelskakunskaper vara en fördel för nyanlända elever?

Det är framförallt nyanlända elever som har en god skolbakgrund samt goda engelskkunskaper som kan gynnas av att få undervisning på engelska. ... Samtidigt kan undervisning på engelska vara ett sätt att skapa flexibla och individanpassade studiealternativ för nyanlända elever.

Vad menas med IMV?

Programinriktat val har som sitt syfte att elever ska få en utbildning som är inriktad mot ett specifikt nationellt program. Tanken är att eleverna ska snarast möjligt kunna antas till det nationella programmet.

Hur länge får man gå Språkintroduktion?

Så läser du. Undervisningen och studietakten är individuellt anpassad och du studerar på heltid. Hur lång tid du behöver språkintroduktion är individuellt och kan variera mellan ett och fyra år, beroende av bland annat din skolbakgrund samt dina språk- och ämneskunskaper.

Vad är IM YRK?

Följande dokument ger riktlinjer för att kartlägga och introducera elever till introduktionsprogrammen Programinriktat individuellt val(IMPRO) och Yrkesintroduktion(IMYRK). ... En elev som går programinriktat individuellt val bör bli integrerade med eleverna som läser nationella program med samma yrkesinriktning.

Vilka är yrkesprogrammen?

De nationella yrkesprogrammen är:

  • Barn- och fritidsprogrammet.
  • Bygg- och anläggningsprogrammet.
  • El- och energiprogrammet.
  • Fordons- och transportprogrammet.
  • Försäljnings- och serviceprogrammet.
  • Hantverksprogrammet.
  • Hotell- och turismprogrammet.
  • Industritekniska programmet.

Relaterade inlägg: