Vilka tandkrämer innehåller inte natriumlaurylsulfat?

Innehållsförteckning

Vilka tandkrämer innehåller inte natriumlaurylsulfat?

Vilka tandkrämer innehåller inte natriumlaurylsulfat?

Problem med känslig slemhinna En del är extra känsliga i munslemhinnan, kanske på grund av muntorrhet. Det medel som gör att tandkrämen skummar, natriumlaurylsulfat, kan irritera och ge besvär, såsom sköra slemhinnor. Det finns några tandkrämer som inte innehåller natriumlaurylsulfat, till exempel Zendium och Biotène.

Vilka tandkrämer innehåller inte fluor?

Byt inte till fluorfri tandkräm Sveriges Tandläkarförbund stödjer användningen av tandkräm som innehåller fluor, eftersom det är så viktigt för tandhälsan. Fluor benämns ofta som farligt för människan och miljön.

Vilken tandkräm är säkrast att använda?

Bästa tandkrämen mot tandsten & plack – Oral b Pro-Expert Protection. Tandkräm mot tandsten, karies, plack och ytliga missfärgningar. Oral b har tandkrämen som effektivt rengör på djupet och lämnar ett långvarigt skydd. Den lindrar även smärta om du har känsliga tandhalsar.

Vad ska en tandkräm innehålla?

De flesta tandkrämer idag innehåller olika ingredienser, som alla har sin funktion och egenskaper. De flesta innehåller polermedel (putsmedel), slipmedel, smakämnen, skummedel, fuktighetsgivare och förtjockningsmedel. Några tandkrämer innehåller skummedlet Natrium Laurylsulfat, också kallat Sodium Laurylsulfat.

Är Zendium tandkräm bra?

Zendium rekommenderar jag till patienter som kan vara känsliga i slemhinnorna utan specifika problem, det är en mild tandkräm utan SLS. Min favorit! En gammal tandkräm som kommer tillbaka nu i höst.

Är fluortandkräm farligt?

Precis som andra kemiska ämnen som är bra för oss, exempelvis zink, kan fluor vara giftigt i för stora doser. Fluoret är dock giftigt först när det sväljs ner, vilket fluortandkräm och fluorskölj inte är avsedda att göra. För små barn finns ändå en risk att små doser tandkräm sväljs ner.

Relaterade inlägg: