I vilken stadsdel i Göteborg?

Innehållsförteckning

I vilken stadsdel i Göteborg?

I vilken stadsdel i Göteborg?

Socialförvaltningen Sydväst är en hopslagning av stadsdelarna Västra Göteborg och Askim-Frölunda-Högsbo. När du söker på vilken gata som tillhör en viss stadsdel och får träff på Västra Göteborg eller Askim-Frölunda-Högsbo betyder det att adressen numera tillhör socialförvaltningen Sydväst.

Vilken stadsdel tillhör Tuve?

Stadsdelsnämnden Norra Hisingen omfattade primärområdena Backa, Brunnsbo, Kärra, Rödbo, Skogome, Skälltorp, Säve och Tuve och var en sammanslagning av de tidigare stadsdelsnämnderna Backa, Kärra-Rödbo och Tuve-Säve.

Vad är centralt i Göteborg?

Centrum var ett stadsdelsnämndsområde i Göteborgs kommun. Vid omorganisationen av stadsdelsnämnderna den 1 januari 2011 förblev stadsdelsnämndsområdet oförändrat. Det avvecklades, tillsammans med övriga stadsdelsnämndsområden, den 1 januari 2021.

Vilken stadsdel tillhör Hisings Backa?

Backa, även Hisings Backa, är en stadsdel och ett primärområde i stadsområde Hisingen i Göteborgs kommun och ligger på östra sidan av ön Hisingen i Göteborg.

Vilken stadsdel tillhör Kviberg?

Kviberg
Kviberg, nr 41
Stadsdel
StadsdelsnämndÖstra Göteborg
Koordinater57°44′7.8″N 12°1′49.34″Ö
Area288 hektar

Vilken stadsdel tillhör Lundby?

I samband med att stadsdelsförvaltningarna togs bort vid årsskiftet 2020/2021 och ersattes av fackförvaltningar, skapades en regional indelning i stadsområden....Stadsområden.
StadsområdeTidigare stadsdelsnämnd
HisingenVästra Hisingen, Lundby, Norra Hisingen

Vad tillhör Västra Hisingen?

Ön tillhör Göteborgs kommun och Västra Götalands län. Cirka 75 % av ön räknas till Bohuslän: socknarna Torslanda, Björlanda, Säve, Backa och Rödbo. Den återstående fjärdedelen räknas till Västergötland: socknarna Lundby och Tuve.

Vad tillhör Angered?

Angered är ett stadsdelsnämndsområde och en stadsdel i nordöstra delen av Göteborgs kommun. Stadsdelen bildar tätorten Nordöstra Göteborg och har en areal på 2 065 hektar.

Relaterade inlägg: