Vilka lober bilder storhjärnan upp?

Innehållsförteckning

Vilka lober bilder storhjärnan upp?

Vilka lober bilder storhjärnan upp?

Storhjärnan består av fyra lober Loberna heter pannloben, hjässloben, tinningloben och nackloben. Pannloben är den största av loberna och samtidigt den mest avancerade. Här börjar de viljestyrda rörelserna och vårt planerande inför framtiden.

Vad är storhjärnans lager?

  • Hjärnbarken är storhjärnans yttersta lager. Hjärnbalken ligger mellan storhjärnans två halvor och förbinder de båda halvorna med varandra. Hjärnstammen ligger under storhjärnan och förbinder storhjärnan med ryggmärgen. Lillhjärnan är en mindre del av hjärnan och sitter vid nacken.

Vad består storhjärnan av?

  • Hjärnans delar. Hjärnan kan delas in i tre delar; storhjärnan, lillhjärnan och hjärnstammen. Storhjärnan består av två hjärnhalvor som är förbundna med varandra genom hjärnbalken. De två halvorna har i princip samma funktioner men behandlar information olika.

Vad är stor och lillhjärnan?

  • Hjärnan kan delas in i tre delar; storhjärnan, lillhjärnan och hjärnstammen. Storhjärnan består av två hjärnhalvor som är förbundna med varandra genom hjärnbalken. De två halvorna har i princip samma funktioner men behandlar information olika.

Relaterade inlägg: