Vad betyder bra uthållighet?

Innehållsförteckning

Vad betyder bra uthållighet?

Vad betyder bra uthållighet?

Vad “kondition” är vet nog de flesta ganska intuitivt: förmågan att röra på kroppen ganska länge utan att bli trött så att man måste sakta ner eller sluta. ... Det kallas även aerob uthållighet eller syreupptagningsförmåga eftersom konditionen är ett mått på att man kan tillgodogöra sig det syre man andas in.”

Hur vet man om man har bra kondition?

I korta drag kan man säga att ett högt konditionsvärde är lika med bra kondition. Om ditt konditionsvärde är högt kan du vara fysiskt aktiv längre tid och med en högre intensitet. För män runt 30 år anses ett konditionsvärde på över 45 som bra. För kvinnor i samma ålder bör det vara över 40.

Vad är cardio bra för?

Fördelar med cardioträning

  • Hjärtat stärks och ger dig större chanser till ett inte bara långt men friskt liv.
  • Ofta praktisk för det går att utöva var som helst, när som helst.
  • Gör lungorna starkare och mer effektiva.
  • Stor variationen gör att det aldrig behöver bli tråkigt.
  • Ökar cirkulationen i kroppen.

Varför ska man träna lågintensivt?

Lågintensiv träning är inte särskilt ansträngande, vilket gör att du ofta orkar hålla på en halvtimme eller mer. Lågintensiv träning är därför bra för fettförbränningen. Däremot utmanas inte hjärtats pumpeffekt.

Hur lång tid tar det att bygga upp en bra kondition?

Det tar generellt sett inte så särskilt lång tid förrän kroppen börja förlora styrka och uthållighet. Det kan handla om så lite som några dagar eller veckor. Men allt beror på vad du tränar och hur van du är vid träning.

Relaterade inlägg: