Vad är Fass 1177?

Innehållsförteckning

Vad är Fass 1177?

Vad är Fass 1177?

Fass används inom vården, på apotek och av patienter och närstående och har varje månad över 4 miljoner besök. Det gör Fass till Sveriges näst mest använda webbplatser med hälso- och sjukvårdsinformation, efter 1177.

Vad är Fass text?

Fass-texten – företagens information anpassad till vårdpersonal. Fass-texten baseras på den godkända produktresumén, men vissa bearbetningar har gjorts så att texten ska vara enklare att använda i det kliniska arbetet. Exempelvis är hänvisningar till andra avsnitt i texten ersatta med utskriven information.

Vad betyder Patient Fass?

Nu finns hela Patient-FASS på Internet. Den finns på Läkemedelsindustriföreningens hemsida och den information man kan få där är samma som i den vanliga Patient-FASS. Man kan söka efter ett visst läkemedel, ett visst användningsområde eller ett företag.

Vad är Fass se?

Fass, förkortning för Farmaceutiska Specialiteter i Sverige, är en sammanställning av läkemedelsfakta från läkemedelsindustrin till olika förskrivare av läkemedel och apotekspersonal.

Var hittar man information om läkemedel?

Via Läkemedelsverkets hemsida (lakemedelsverket.se, ”sök läkemedelsfakta”) eller som en del av EPAR (European Public Assessment Report) hos EMA (www.ema.europa.eu) kan du dock hitta den även för produkter som inte är med i Fass.

Var kan du hitta korrekt beskrivning av alla läkemedel och deras biverkningar storlek innehåll hur den verkar?

Fass app för allmänhet Söker du regelbundet läkemedels- information? Via Fass Allmänhet når du enkelt bipacksedlar och kan söka om läkemedlet finns i lager på apotek.

Vad är Fass vårdpersonal?

Målet för Fass är att kunna ge dig den läkemedelsinformation du behöver, när du behöver den. Därför utvecklar vi oavbrutet våra tjänster och funktioner för att det ska vara så enkelt som möjligt att nå Fass, var du än befinner dig. Fass finns anpassad för dator, läsplatta och mobil.

Hur använder man Fass?

För att få direktlänka till Fass krävs inget avtal men Lif erbjuder ett så kallat länkningsavtal (kostnadsfritt). Med detta avtal följer tekniska instruktioner samt möjlighet att på förhand motta information om förändringar som görs på Fass som påverkar länkningen. Kontakta fass@lif.se om avtalsfrågor.

Vad är en Läkemedelsavvikelse?

En läkemedelsavvikelse kan vara en utebliven behandling, glömt ge mediciner, förväxlat patienter och mediciner, fel medicin vid fel tidpunkt, bristande information, feldelning av läkemedel, osignerade listor eller annat. Den största delen läkemedelsavvikelser beror på att patientens dos av olika anledningar uteblir.

Vad kan hända om läkemedel ges på fel sätt?

Det kan medföra störningar av hjärnans funktioner: minne, orientering i tid och rum, förmåga till abstrakt tänkande med mera. Vissa läkemedel kan orsaka minnesstörningar, förvirring, yrsel och fall. Blodtrycksreflexen blir trögare.

Relaterade inlägg: