Kan man plantera gamla lökar?

Innehållsförteckning

Kan man plantera gamla lökar?

Kan man plantera gamla lökar?

Men du kan plantera ända fram tills tjälen går i marken. Lökar som ligger för länge torkar och mister sin växtkraft. Dessutom får löken längre tid på sig att rota och etablera sig om du planterar den så snabbt som möjligt. Har du inte möjlighet att plantera lökarna direkt, ska du förvara dem torrt och luftigt.

När ska man plantera lökar?

Blomsterlök kan du plantera från september fram till tjälen kommer ned i marken. Plantera helst tidigt på hösten då lökarna är i bästa skick och får gott om tid att rota sig innan vintern kommer.

Vilka vårlökar blommar först?

Välj lökar så här: Några som blommar tidigt i mars/april, som till exempel krokusar eller irisar. Någon som blommar i april/maj, så som narcisser, hyacinter och tidiga tulpaner. Någon som blommar sent som i maj/juni, förslagsvis tulpaner. Då blommar de efter varandra och man får en lång blomningsperiod i samma kruka.

Kan man plantera lökar på våren?

När vårljuset börjar visa sig är det inte bara dags att så fröer, det är också tid att botanisera bland lökar, knölar och rotdelar som ska sättas i jord. Gemensamt för de flesta lök- och knölväxter vi planterar på våren är att de mår allra bäst i en väldränerad och luftig jord.

Kan man plantera lökar i mars?

Man behöver inte ens ha en trädgård! Det finns tusentals sorters lökar. Och man kan plantera en trädgård som står i full blom från mars-oktober enbart med lökar.

Relaterade inlägg: