Finns Televerket kvar?

Innehållsförteckning

Finns Televerket kvar?

Finns Televerket kvar?

Efter 150 år gick Televerket i graven 1992. ... När telefonen kom i bruk på 1880-talet kom uppfinningen att komplettera verksamheten hos Telegrafverket eller Kongl. Elecktriska Telegraf-Werket som namnet var från början.

När startade Televerket?

1853Televerket / Founded

När privatiserades Televerket?

Under 1990-talet kom därför en rad telemonopol att avskaffas och många av dem blev också helt eller delvis privatiserade. I Sverige bolagiserades till exempel Televerket 1993 och blev Telia AB.

När slutade telefonkatalogen att delas ut?

Det är 20 år sedan telefonkatalogen hamnade på internet. De vita sidorna, med nummer till privatpersoner, försvann 2012 och två år senare skrotades även de gula sidorna och därmed den hela tryckta rikstäckande telefonkatalogen.

När försvann den sista telefonkiosken?

Mobiltelefonen är numera så vanlig att telefonautomaterna förlorat sin betydelse och 2015 tog Telia den sista telefonautomaten ur drift. Den 3 december 2015 försvann, efter 130 år, den allra sista telefonkiosken i Sverige, i Uppsala.

Var Telia förr?

Telias föregångare var Kongl. Elecktriska Telegraf-Werket som bildades 1853 och från 1950-talet hette Televerket. Det var både en myndighet och ett affärsdrivande statligt verk.

Relaterade inlägg: