Är banan på Åby?

Innehållsförteckning

Är banan på Åby?

Är banan på Åby?

Åbytravet går flera av våra riktigt stora lopp. Banans rubriklopp nummer ett är Åby Stora Pris som körs i mitten av augusti. Loppet har körts i stort sett varje år sedan invigningsåret 1936 och räknas i dag till ett av de allra största internationella loppen i Sverige. I maj körs finalen av Olympiatravet på Åby.

Vem äger Åby travbana?

Åbymässan ägs av Åbytravet tillsammans med fastighetsbolaget Klövern. Easyfairs har varit en viktig part genom sin roll som hyresgäst.

Hur lång är Åby travbana?

Åbytravet
Baninformation
Upploppslängd180 m
Bredd upplopp22,3 m
Bredd bortre långsida22,3 m
Open stretchJa, dubbla

Hur många travbanor finns det i Sverige?

Nedan finner du information om travbanorna runt om i Sverige. Det finns 33 st travbanor i Sverige.

När byggdes Åby Arena?

Åbyfältets trav- och galoppbana öppnade redan 1936 och blev snart en av Sveriges ledande mötesplatser för häst- och travintresserade. Utöver den starka publikmagneten som travet är har vi anordnat en rad olika aktiviteter för den breda publiken som familjedagar, mässor och events av olika slag.

Hur långt är det runt en travbana?

De vanligaste tävlingsdistanserna i Sverige är 1 640 meter (kort distans), 2 140 meter (medeldistans) och 2 640 meter (lång distans).

Vilka spår är bäst på Åby?

Spår ett och tre är statistiskt bäst sett till alla banor, men i V75-lopp på Åby blir fördelen enorm. Otroliga 42,8 procent av alla voltstartslopp har vunnits av hästar som inlett från något av dessa lägen där bricka tre är den mest gynnsamma.

Hur stor är en travbana?

De flesta travbanorna i Sverige mäter 1 000 meter. Vi har även några 800-metersbanor och en bana som mäter 1 609 meter (en engelsk mile). Banorna har doserade kurvor, vilket betyder att de lutar inåt.

Relaterade inlägg: