Vad kostar det att snabbladda en elbil?

Innehållsförteckning

Vad kostar det att snabbladda en elbil?

Vad kostar det att snabbladda en elbil?

– Om du dessutom laddar hemma så betalar du runt 1–1,50 kronor per kilowattimme och milkostnaden hamnar någonstans runt 2–3 kronor milen. Om du laddar bilen på en laddstation så kanske det kostar tre kronor per kilowattimme i stället, vilket betyder en milkostnad om sex kronor.

Hur mycket laddar en elbil?

Vad kostar det att ladda elbilen hemma Elbilar förbrukar, beroende på storlek och årstid, i genomsnitt mellan 1 och 3 kWh per mil. Elbilen har därmed en bränslekostnad på 1,5 – 4,5 kronor per mil.

Vad kostar det att köra 100 mil med elbil?

Enligt siffror från SCB 2018 är priset för 1 kWh är ca 145 öre(1,4 kr) om man räknar med elnätsavgifter, elpris och skatter. Priset för diesel är 15,6 kr(Circle K) per liter. Priser är från juni 2019. För att driva den genomsnittliga elbilen 100km kostar det då 25,9 kr i bränslekostnad.

Vad kostar det att ladda en elbil per mil?

Kostnad är en viktig faktor vid köpet eller användandet av en elbil. Kostnaden beror på flera faktorer som vilket land du bor i, din bils laddkapacitet och vilken laddstation du använder. Beroende på din körstil kan du köra 6-8 mil på en laddning. Vilket betyder att kostnaden per km är 2,25-3 kr per mil.

Vad kostar det att ladda en elbil i månaden?

Vad kostar det att ladda en elbil? Att ladda ett tomt batteri kostar 1,5 kr-2 kr per mil som laddas. Elen till en genomsnittlig elbil kostar cirka 2 500 kr per år.

Vad kostar det att ladda på Ionity?

Priset för att ladda elbilen höjdes förra året till 8,70 kr per kWh. Nu införs även ett abonnemang kallat Ionity Passport för den som behöver ladda ofta. Det kostar 190 kr i månaden och bindningstiden är ett år. Med det nya abonnemanget kostar det istället 3,50 kr per kWh att ladda.

Vad kostar det att serva en elbil?

I jämförelsen kostade både elbilar och laddhybrider motsvarande 1,70 kronor per kilometer att serva och reparera. För vanliga bensinbilar var den siffran 3,40 kronor per kilometer. Att elbilar är billigare att serva är inte så konstigt eftersom de har betydligt färre rörliga delar och en mindre komplicerad drivlina.

Relaterade inlägg: