Vad är underarmen?

Innehållsförteckning

Vad är underarmen?

Vad är underarmen?

Vad händer i kroppen? I underarmen finns både armbågsbenet och strålbenet. I underarmen finns två ben: strålbenet och armbågsbenet. Strålbenet går från armbågen ner till handleden på samma sida som tummen, medan armbågsbenet går ner till handleden på lillfingersidan.

Vad heter musklerna i underarmen?

Dessa muskler är uppdelade i två muskelgrupper: Flexormusklerna på underarmens framsida och extensormusklerna på baksidan. Musklerna i båda dess grupper är uppdelade i ytliga och djupa muskler. De ytliga extensormusklerna utgår från överarmsbenets (humerus) yttre (laterala) epikondyl (epicondylus lateralis humeri).

Hur lång är en underarm?

Huvudet är en åttondel av kroppen. Vid höftbenet delas kroppens mittlinje horisontellt. Fotens längd är lika med underarmen mätt från armbågen till handleden. Med rakt utsträckta armar är kroppen lika lång från fingerspets till fingerspets.

Varför värker mina armar?

Möjliga orsaker. En vanlig orsak till att du får ont i armen kan vara överbelastning i samband med arbete eller träning. Du kan uppleva en kraftig eller molande värk i armen och känna dig stel. Detta är helt ofarligt och brukar oftast läka efter vila och avlastning.

Vad heter musklerna i överarmen?

Överarmens muskler är biceps och triceps.

Vilka muskler böjer och sträcker i knäleden?

Därmed kan rectus femoris både böja höftleden och sträcka knäleden. De resterande tre musklerna (quadriceps lateralis, intermedius och medialis) fäster tillsammans med rectus femoris på skenbenet (tibia) via knäskålen och knäskålssenan.

Varför får man Golfarmbåge?

Golfarmbåge innebär att det har blivit en skada eller överbelastning av muskelfästen i din armbåge. Namnet kommer från långvarig och upprepad belastning på underarmen i böjt läge. Detta kan uppstå vid golfsport men är även vanligt hos hantverkare eller vid arbete framför datorn.

Hur avgränsas underarmen?

  • Underarmen avgränsas upptill (proximalt) av armbågen (cubitus) och överarmen (brachium) och nedtill (distalt) av handloven (carpus). Underarmen är normalt bredast proximalt. Detta beror på att de muskler som böjer (flekterar) och sträcker ut (extenderar) fingrarna sträcker sig över hela underarmen.

Vad är musklerna i underarmen?

  • Muskler. Musklerna i underarmen verkar såväl på armbågsleden, handleden och fingerlederna. Dessa muskler är uppdelade i två muskelgrupper: Flexormusklerna på underarmens framsida och extensormusklerna på baksidan. Musklerna i båda dess grupper är uppdelade i ytliga och djupa muskler.

Vad är underarmen i människans kropp?

  • Underarm ( latin: antebrachium) är i människans kropp det andra segmentet i den övre extremiteten. Underarmen avgränsas upptill ( proximalt) av armbågen ( cubitus) och överarmen ( brachium) och nedtill ( distalt) av handloven ( carpus ). Underarmen är normalt bredast proximalt.

Varför är underarmen bredast proximalt?

  • Underarmen är normalt bredast proximalt. Detta beror på att de muskler som böjer (flekterar) och sträcker ut (extenderar) fingrarna sträcker sig över hela underarmen. Deras huvudsakliga muskelmassa finns proximalt intill armbågen varifrån långa senor sträcker över mellanhanden (metacarpus) och ut till fingrarnas leder.

Relaterade inlägg: