Vad kallas trångt sund?

Innehållsförteckning

Vad kallas trångt sund?

Vad kallas trångt sund?

Hur används ordet smalt sund? Där finns ett smalt sund och ett utlopp med is som kan vara obehagligt tunn. Bara ett smalt sund skiljer Hyppeln från Rörö. Det känns som om vi befinner oss i en medelhavslagun, inloppet är ett smalt sund och djupet tillåter segelbåtar att gå ända in till sandstranden även vid lågvatten.

Vad betyder sund?

Sund är ett relativt smalt farvatten mellan två landområden, antingen inom en sjö eller ett hav (som Kalmarsund mellan det svenska fastlandet och Öland) eller mellan två sjöar eller hav (som Öresund mellan Nordsjön och Östersjön). Ett trängre sund kallas ofta nor.

Vad betyder sund hushållning?

För Sundsvalls kommun innebär god ekonomisk hushållning dessutom att verksamheten bedrivs effektivt, det vill säga den kommunala servicen ska infria kommuninnevånarnas behov och förväntningar (ändamålsenlighet) och dessutom bedrivas på ett kostnadseffektivt sätt.

Vad är ett annat namn på utslagsplats?

Utslagsplats betyder i stort sett samma sak som tee.

Vad menas med sunt?

Sunt betyder i stort sett samma sak som nyttig.

Vad menas med god ekonomisk hushållning?

Om god ekonomisk hushållning God ekonomisk hushållning innebär att kommuner och regioner ska ha en god ekonomisk hushållning i sin verksamhet och i sådan verksamhet som bedrivs genom andra juridiska personer. ... För ekonomin ska anges de finansiella mål som är av betydelse för en god ekonomisk hushållning.

Vad betyder poäng?

enhet av (ofta siffer-) värde som anger framgång i ett spel, ett prov e. dyl.

Relaterade inlägg: