Vem var Vapensamlaren?

Innehållsförteckning

Vem var Vapensamlaren?

Vem var Vapensamlaren?

En nyckelperson i berättelsen är en vän till Stig Engström, den så kallade vapensamlaren. Enligt teorin ska han ha försett Engström med den revolver som senare användes för att mörda Olof Palme. När hans dotter ser serien reagerar hon kraftigt. I en intervju med Expressen berättar hon om sina känslor.

Vem är Vapensamlaren Palmemordet?

En av dem som är starkt kritisk är Ulrika Glaser Rydberg, dotter till den så kallade vapensamlaren och familjevän till Stig Engström. Även Thomas Pettersson medverkar.

Vem spelar Stig Engströms fru?

Stig Engströms exfru: "Ett personangrepp" I samband med att Stig Engström pekas ut som mannen bakom Palmemordet dras också hans exfru, spelad av Eva Melander, in i det hela – något den verkliga exfrun vänder sig mot.

Vad talar mot Stig Engström?

Det handlar framför allt om uppgifter han lämnat, som han bara kan ha vetat om han varit på platsen. Debattörerna skriver att det är förkastligt att en person som med stor sannolikhet befann sig på mordplatsen kort efter dådet har misstolkats ”bara för att polis och åklagare inte lyckats finna gärningsmannen”.

Vad hade Stig Engström för motiv?

Motivet. Stig Engström rörde sig i Palme-fientliga miljöer, enligt både tidningen Filter och en granskning i boken "Nationens fiende" av Lars Larsson från 2016. Stig Engström var aktiv inom moderaterna i Täby och umgicks i kretsar med överstar och diplomater med högeråsikter.

Vem var Skandiamannens fru?

Var ”Skandiamannen”, Stig Engström, den som mördade Olof Palme? Det är ett aktuellt samtalsämne i och med Netflix-serien ”Den osannolika mördaren” som hade premiär den 5 november. – Jag tror hon kände ett starkt obehag av att det var något som inte stämde, säger Eva Melander, 46, som spelar Stig Engströms hustru.

Var Stig Engström gift?

Engströms första äktenskap från 1964 slutade i skilsmässa 1967 och han gifte om sig 1968. Förutom sitt arbete som grafiker var han under en period på 1980-talet invald i kommunfullmäktige för Moderaterna i Täby, där han var bosatt. ... År 1999 tog hans andra äktenskap slut.

Vad talar för Skandiamannen?

Vad gjorde Skandiamannen på mordplatsen? Kriminalinspektör Erik skoglund och säkerhetsmannen på försäkringsbolaget Skandia, Per Häggström, talar om ”vapenfett” och ”vapendelar”.

Relaterade inlägg: