Vad heter Korta skidor?

Innehållsförteckning

Vad heter Korta skidor?

Vad heter Korta skidor?

Pistskidor: Välj en längd som är mellan 10 cm kortare än din egen kroppslängd upp till din egen kroppslängd. En kortare skida svänger kvickare än en lång skida. Parkskidor: Här kan åktypen vara avgörande.

Vad heter vallningsfria skidor?

Skin-skidan som den kallas, är en ny typ av skida som är vallningsfri. Skidan har en fästzon där man sätter ett så kallad skin. Det ser ut som en stighud ungefär. Skinnen fäster i snön och ger bra grepp utan burk-, klister- eller fästvalla.

Vad är Skin skidor?

Skinskidor är som en vanlig traditionell längdskida men skillnaden är att där du i vanliga fall lägger fästvallan så sitter det en stighud (skin) infräst i belaget. Det ersätter alltså den traditionella fästvalla och ger dig ett riktigt bra fäste när du är ute och åker.

Vad är pistskidor?

Pistskidor/carvingskidor Pistskidor är skidorna för dig som älskar att åka i pistade backar, samt vill ha ett ordentligt kantgrepp. ... En lite bredare midja gör däremot skidorna lite mer lättåkta, samt mer förlåtande på mjukare underlag. Då pisten är mjuk och uppkörd är det många som har fördel av en lite bredare midja.

Vad är Vallningsfria längdskidor?

Vad är skinskidor (vallningsfria längdskidor)? Skinskidor är en modell av längdåkningsskidor där du istället för fästvalla på fästzonen har en integrerad skinhud under skidan. ... Skidorna går utmärkt och åkaren har bra med fäste och glid i de allra flesta förena.

Kan man valla vallningsfria skidor?

Många som köper vallningsfria skidor är nybörjare, då är frågan hur man vallar ett par skidor helt befogad. Du lägg er ett rejält lager valla på skidans glidyta och fördelar vallan jämt över glidytan. Vänta därefter tills vallan torkat, borsta de vallade partierna med en nylonborste och ge dig ut i spåret.

Hur ofta byta skin på skidor?

Vanligen bör du byta dina stighudar varje år. Du kan rengöra dem genom att använda ett speciellt medel och sedan borsta dem mothårs med en trasa. För att förbättra dina skinskidors egenskaper kan du lägga på en vattenavstötande produkt på stighudarna. Då bör du emellertid jobba medhårs istället.

Vad är Twin Skin?

– Alla varumärken har en egen skin-konstruktion och vi kallar vår för Twin Skin. Det är en stighud som sitter under fästvallazonen, på vardera sida om styrspåret på skidan, och är gjord för att efterlikna en traditionell vallningsskida i så hög grad som möjligt, säger Niclas Darin på Fischer.

Relaterade inlägg: