Hur mycket väger tvätten?

Innehållsförteckning

Hur mycket väger tvätten?

Hur mycket väger tvätten?

De flesta tvättmaskiner rymmer idag 7-8 kg torr tvätt, vilket är väldigt mycket. Som exempel så motsvarar 7 kg tvätt ca 65 st. t-shirts. Även om en maskin kan tvätta stora mängder så är det ändå i slutändan trummans volym i liter som avgör hur mycket tvätt du kan trycka in.

Hur mycket tvätt ska man lägga i tvättmaskinen?

En bra tumregel är att fylla trumman till omkring 80 % utan att packa ihop plaggen (detta gäller endast normala bomullsprogram – den mängd tvätt du kan lägga in för specialprogram varierar, se användarmanualen för din maskin).

Hur mycket är ett kilo tvätt?

Hur mycket motsvarar egentligen 6 eller 12 kg kläder? En bra regel är att en vardagsklädsel med byxor, tröja, t-shirt, underkläder och strumpor tillsammans väger ungefär 1 kg. En vanlig badhandduk i bomull väger runt 5-600 g. För att kunna tvätta exempelvis ett täckte i tvättmaskinen bör den ha kapacitet på minst 8 kg.

Hur mycket är 5 kilo tvätt?

Se därför till att välja en maskin som du regelbundet kan fylla helt utan mycket besvär. En liten (3–5 kg) tvättmaskin passar bra för en eller två personer om du tvättar relativt ofta och inte behöver tvätta stora saker som ett täcke eller en hel uppsättning sängkläder samtidigt.

Vad bör man tänka på innan du tvättar i maskinen?

Här får du 11 smarta tvätt-tips du kanske inte tänkt på.

  1. Tvättpåsar och säkerhetsnålar. ...
  2. Förbered kläderna. ...
  3. Tvätta inte för ofta. ...
  4. 4, Sköljmedel. ...
  5. Fyll maskinen. ...
  6. Överdosera inte tvättmedel. ...
  7. Tumla inte i onödan. ...
  8. Välj rätt tvättmedel.

Måste tvättmaskinen vara full?

2. Rätt mängd tvätt. Tvättmaskinen ska vara full när du tvättar, men inte fullproppad - det är bäst både för kläderna och för miljön. Vet du inte hur mycket tvätten väger kan du ställa dig på vågen med tvätten och väga.

Relaterade inlägg: