Varför ska man inte lägga nycklarna på bordet?

Innehållsförteckning

Varför ska man inte lägga nycklarna på bordet?

Varför ska man inte lägga nycklarna på bordet?

Sambanden mellan nyckeln som rättslig symbol, hustruns ansvar och vardagsmagin framgår tydligt av äldre berättelser. Ofta sägs nycklar på bordet resultera i träta, förargelse och bannor. Till exempel antecknade prosten Johan J. Törner i Samling af Widskeppelser från 1700-talet: ”På bordetman ej lägga någon nyckel.

Har mycket otur?

Att en gång råka ut för en ofördelaktig händelse kan också göra att personen fastnar i en ”negativ spiral”. Den oturliga händelsen kan skapa ett behov att försöka uppnå kompensation. Att uppleva sig själv som kompetent är för de flesta viktigt och otur kan då användas som ”förklaring” till ett misslyckande.

Vilka har tur?

Förutom att vara positiv så är de som lyckas fulla av passionen att nå sina mål. De letar efter chanserna som andra inte letar efter, och tar dem. Många av de som harturhar också något att bevisa. Kanske för en fru/man/vänner/en taskig kille från årskurs fem/ eller någon annan.

Varför 7 års olycka?

Krossa en spegel och få sju års olycka Även här är bakgrunden ekonomisk. Speglar var en lyxvara som kostade ofantligt med pengar. Bäst att hantera varsamt, alltså. Det finns på vissa håll i världen en föreställning om att spegeln inte bara skulle visa en avbild av dig, utan också innehålla en liten del av din själ.

Relaterade inlägg: