Vad betyder olivgrön på kartan?

Innehållsförteckning

Vad betyder olivgrön på kartan?

Vad betyder olivgrön på kartan?

Tomtmark markeras med en speciell olivgrön färg. Tomtmark är alltid förbjuden att beträda! Det är viktigt att respektera detta. Vanlig öppen skog är vit på kartan, men när skogen är tät och framkomligheten begränsad, markeras den med olika nyanser av grönt.

Vad skiljer Orienteringskartan från terrängkartan?

Ekvidistans. Ekvidistans är höjdskillnaden mellan två höjdkurvor (de bruna linjerna) på en karta. Om kartan har en ekvidistans på 5 meter skiljer det alltså 5 meter i höjd mellan kurvorna. ... Vid flack terräng väljs 2,5 meter och i kuperad terräng 5 meter.

Vad menas med kartans Ekvidistans?

För att visuellt representera en 3D-formation i 2D på kartan används kurvlinjer (ofta kallat höjdkurvor). ... Kartans ekvidistans avgör hur stor höjdskillnad varje höjdkurva representerar. Den vanligaste ekvidistansen på en orienteringskarta är fem meter.

Vad visar en skala på en karta?

På en karta står det alltid vilken skala den är ritad i. Det kan till exempel stå 1:10 000. Det betyder att 1 cm på kartan är 10 000 cm i verkligheten. Kartan är alltså förminskad 10 000 gånger, allt du mäter är 10 000 gånger större i verkligheten.

Relaterade inlägg: