Vad betyder det när kattens svans är böjd?

Innehållsförteckning

Vad betyder det när kattens svans är böjd?

Vad betyder det när kattens svans är böjd?

Svansen. Högburen, rak svans med svanstippen böjd – ”Hej, här kommer jag och du är jätteintressant!” Högburen, spikrak svans – tyder på att katten är vaksam eller uppeggad, men har den en ”snällkrok” dvs att svanstippen är böjd, så är den vänligt sinnad. Svagt böjd, hängande svans – ”Jag känner mig trygg.”

Vad betyder det när kattens svans?

Katten ”talar” mest med svansen. Kattens svansställning ger oss en mängd information om vad katten vill. - Svansen kröker sig mjukt nedåt och sedan uppåt igen vid svanstippen. Katten signalerar att den mår bra och är nöjd med tillvaron.

Vad betyder det när kattens svans vibrerar?

Om svansen darrar betyder det att din katt är glad att vara i närheten av dig, medan om katten har svansen mellan benen är den undergiven. Om kattens svans står rakt upp har du en lycklig katt, men om håren på svansen reser sig ska du se upp eftersom den är arg.

Varför lägger sig katten på mina kläder?

Först och främst kan vi inte glömma bort att katter faktiskt är vilda djur, som är vana att markera sina revir. Att ligga på dina saker är just ett sätt att markera. ... Du kan se hur din katt markerar in dina saker genom att gnugga sitt ansikte eller tassar mot dem för att överföra sina feromoner.

Relaterade inlägg: