Vad menas med Dossiernummer?

Innehållsförteckning

Vad menas med Dossiernummer?

Vad menas med Dossiernummer?

LMA betyder Lagen om mottagande av asylsökande. ... LMA-nummer eller dossiernummer är ett unikt nummer för varje asylsökande. Numret finns på LMA-kortet eller kvittot på asylansökan och ska finnas med på fakturaunderlag, remisser etc.

Vad är ärendenummer hos Migrationsverket?

När din familjemedlem har lämnat in sin ansökan får han eller hon ett beteckningsnummer (ärendenummer). Med detta nummer kan du kontrollera om ansökan har registrerats av Migrationsverket eller om ett beslut har tagits.

Har jag fått beslut Migrationsverket?

För att använda tjänsten Min sida krävs att du har e-legitimation. När du loggar in med e-legitimation kan du bland annat se vad som händer i ditt ärende, vilka dokument du har skickat in till Migrationsverket och se dina kontaktuppgifter.

Vad menas med familjeanknytning?

Om du har fått uppehållstillstånd i Sverige så har i vissa fall personer i din kärnfamilj rätt till uppehållstillstånd på grund av anknytning till dig. Om du är vuxen kan det gälla din make/maka eller barn under 18 år. Om du själv är under 18 år kan det gälla dina föräldrar.

Vad menas med anhöriginvandring?

Anhöriginvandring, eller anknytningsinvandring, är när en person vill flytta till eller stanna i Sverige på grund av att den har en anhörig som är svensk medborgare eller har uppehållstillstånd i Sverige. Det gäller make, maka, sambo eller barn under 18 år och adoptivbarn.

Vad kollar Migrationsverket?

Migrationsverket kommer att kontrollera att du kan försörja dig själv och dina familjemedlemmar och att du har en bostad av tillräcklig storlek och standard för er att bo i när ansökan kommer in. Ni ska kunna använda bostaden från det att dina familjemedlemmar kommer till Sverige.

Hur kan man klaga på Migrationsverket?

Om du vill överklaga Migrationsverkets beslut ska du skriva ett brev där du berättar vilket beslut som du vill att Migrationsverket ska ändra på, och varför. Skicka med dokument eller andra bevis som stödjer det du berättar, helst i original. I ditt överklagande ska du skriva dina personuppgifter och ditt ärendenummer.

Vad händer när man överklagar Migrationsverkets beslut?

Migrationsdomstolen prövar ditt överklagande Om Migrationsverket anser att beslutet ska ändras skrivs ett nytt beslut som ersätter det beslut som har överklagats. Vid överlämningen bifogas det nya beslutet. Efter överlämningen är det domstolen som avgör om Migrationsverket har gjort en korrekt ändring av beslutet.

Vad händer om man blir nekad uppehållstillstånd?

Om du får avslag på din ansökan om uppehållstillstånd och befinner dig i Sverige. Om Migrationsverket avslår din ansökan om uppehållstillstånd betyder det att du inte har rätt till uppehållstillstånd i Sverige och att du måste lämna landet om du befinner dig här. Du kan välja att acceptera eller överklaga beslutet.

Vad är ett uppehållstillstånd?

Att få uppehållstillstånd i Sverige betyder att man har rätt att leva och bo här. Uppehållstillståndet kan antingen vara permanent eller tidsbegränsat.

Relaterade inlägg: