Vad gör Dimor?

Innehållsförteckning

Vad gör Dimor?

Vad gör Dimor?

Vad Dimor är och vad det används för Dimor normaliserar tarmens rörelser, motverkar vätskeförlust och ökar förmågan att hålla avföringen. Dimor används vid tillfällig (akut) diarré.

Vad gör Lergigan?

Lergigan comp innehåller prometazin, koffein och efedrin och tillhör gruppen antihistaminer. Prometazin blockerar effekten av histamin, ett ämne som finns i kroppens vävnader och som bland annat utlöser klåda vid allergiska reaktioner. Prometazin gör att Lergigan comp även har en lugnande effekt.

Vad är verksamt ämne?

Ofta är namnet på ett generiskt läkemedel samma som det verksamma ämnet med tillägg av tillverkarens namn. Till exempel Ibuprofen Actavis som innehåller det verksamma ämnet ibuprofen och säljs av företaget Actavis.

Hur länge kan man ta Lergigan Comp?

1 tablett 1-2 gånger dagligen. Vid behov kan dosen ökas upp till 1 tablett 4 gånger dagligen. Maximal dygnsdos: 10 tabletter. Illamående och kräkningar kan undvikas om tabletterna tas i samband med måltid.

Är det farligt att äta Dimor?

Sammanfattning. Intag av loperamid (Imodium, Dimor med flera) i höga doser kan leda till beroende och medför påtagliga risker för hjärtpåverkan (framförallt arytmi) med potentiellt dödlig utgång. Samtidigt intag av substanser som påverkar metabolismen av loperamid kan öka risken för toxicitet och hjärtbiverkningar.

Är Dimor bra?

Loperamid (Dimor, Imodium) säljs receptfritt på apotek för behandling av diarré sedan flera decennier. Vid normal användning är loperamid ett säkert läkemedel med få biverkningar.

Vilka biverkningar har Lergigan?

Biverkningar av Lergigan Precis som alla läkemedel kan Lergigan ge biverkningar. Att bli torr i munnen och känna dig dåsig är de vanligaste. Allvarliga biverkningar är sällsynta. Om du mår dåligt av din medicin ska du alltid kontakta din läkare.

Vad händer om man tar för mycket Lergigan?

Symtombild vid överdosering En stor överdos av prometazin framkallar oftast inom en timme en viss medvetandesänkning samt antikolinerga symtom som vidgade pupiller, motorisk oro, agitation, hallucinationer och ibland ett fullskaligt delirium (Fakta 1).

Vad är verksamma?

Verksamt.se är myndigheternas gemensamma webbplats för företagsinformation och företagstjänster. Verksamt.se drivs gemensamt av Arbetsförmedlingen, Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket. Här finns information och e-tjänster för dig som driver, ska starta eller utveckla ditt företag.

Relaterade inlägg: