Har Disträ?

Innehållsförteckning

Har Disträ?

Har Disträ?

tankspridd, är inte riktigt medvetande om vad som händer i omgivningen.

Har tankspridd korsord?

Synonymer till tankspridd

  • disträ, förströdd, okoncentrerad, ouppmärksam, frånvarande, själsfrånvarande, glömsk, virrig, absent, abstraherad, borta, distraherad, i penséer, minnesslö, minnessvag, sinnesfrånvarande. motsatsord. fokuserad, uppmärksam.
  • Användarnas bidrag. vimsig, absent.

Vad innebär att vara tankspridd?

Tankspridd betyder ungefär detsamma som förströdd.

Har ofta tankspridd?

-Som tankspridd måste man vara mer spontan och på, eftersom man ofta hamnar i oväntade situationer och träffar folk man annars inte skulle ha mött, säger Johan Rapp, grundare av TRF och författare till Handbok för tankspridda. -Dessutom tror jag att tankspridda är ärligare. De kan helt enkelt inte hålla reda på lögnen.

Varför Disträ?

– Vi människor är lite olika mycket glömska. Att vara disträ och glömma gympapåsen kanske man alltid har gjort. Men när man också börjar missa viktiga möteneller glömmer att hämta barnen på fritids, då är det en skillnad och sannolikt ett tecken på för mycket uppvarvning, säger hon.

Hur böjer man Disträ?

Etymologi: Från franska distrait, presensparticip av det ålderdomliga destraire (i modern franska distraire), i sin tur från latinets distrahere, distrahera....
Böjningar av disträPositiv
Attributivt
SingularNeutrumdisträtt
Pluraldisträa
Kompareras med mer och mest.

Vad är överkänslighet?

Överkänslighet, hypersensitivitet, är ett tillstånd med objektivt reproducerbara symtom efter stimuli som normalt tolereras. ... Vid allergi reagerar immunsystemet på substanser, allergen, som normalt ska tolereras.

Hur blir man mindre tankspridd?

- Det finns många bra meditationsappar- och tekniker, som gör att man i den stunden övar sig på att stänga ute distraktioner, säger Wasenius. Den egna tiden ska vara vaken tid, man reserverar tid för sig själv att promenera, läsa, lyssna på ljudbok.

Är ofta korkad?

Korkad betyder ungefär detsamma som inskränkt.

Relaterade inlägg: