Vad är gula linjen?

Innehållsförteckning

Vad är gula linjen?

Vad är gula linjen?

Tunnelbanan ska byggas ut med en ny linje från Odenplan till Arenastaden. Den nya linjen får färgen gul och knyts samman med Gröna linjen vid Odenplan. Utmed sträckan byggs tre stationer: Hagastaden, Södra Hagalund och Arenastaden. Från Odenplan fortsätter tåget söderut på Gröna linjen spår.

Vad betyder den gula grafen på Avanza?

En indexfond är en fond vars syfte är att följa prisutvecklingen på ett givet index, exempelvis OMXS30. ... I grafen ovan så är det faktiskt två olika linjer, dels en grön linje som visar utvecklingen för Avanza Zero senaste 10 åren och sedan en gul linje som visar utvecklingen för indexet SIX30RX (OMXS30 inkl.

Hur räknar Avanza utveckling?

Utveckling i procent beräknas genom ett så kallat NAV-(Net Asset Value), precis som för fonder. Det innebär bland annat att när du gör insättningar eller uttag påverkas inte utvecklingen på ditt konto, precis som för fonder, där fondens NAV-kurs inte påverkas av att man köper eller säljer andelar i fonden.

Varför står det minus på Avanza?

Det beror på att när du har en kredit kopplat till ditt konto så reglerar vi inte din skuld på ditt kreditkonto per automatik. Anledningen till att vi inte gör det är att insättningar till dessa kontotyper beskattas.

När är gula linjen färdig?

Planerad byggstart är 2020 och planerad byggtid är 8 år. Mer information om tunnelbanans utbyggnad finns på regionens hemsida, länk nedan. Gul linje.

När ska gula linjen byggas?

Gula linjen ska byggas mellan Odenplan och Arenastaden via Hagastaden och kommer knyta samman Stockholm med Solna ytterligare. Planerad byggstart är 2018 och projekteringen av systemhandlingar för sträckan Odenplan - Arenastaden beräknas vara klara till sommaren 2017.

Hur lång tid tar en order Avanza?

Normalt sett gäller ordern en dag, detta kallas intradagsorder. Om du inte har fått avslut under handelsdagen (det vill säga att du inte har lyckats köpa eller sälja några aktier) tas ordern bort från marknaden. Du behöver därför lägga en ny order nästa dag om du fortfarande vill köpa eller sälja aktierna.

Hur räknar Avanza avkastning?

Avkastning i procent i innehavslistan beräknas genom att ta skillnaden mellan din genomsnittliga inköpskostnad och nuvarande marknadsvärde, dvs din procentuella avkastning beräknat på avkastning i kronor. Den visar alltså endast utvecklingen på de värdepapper du äger, under tiden du har ägt dem.

Hur räknar Avanza procent?

Kontografen tar hänsyn till kontots totala värde och mäter utvecklingen mellan två datum. Förenklat skulle man kunna säga att om du har ett saldo om 100 000 kr och köper ett värdepapper för 50 000 kr som går upp med 10% kommer din kontograf i procent visa en positiv avkastning om 5%.

Relaterade inlägg: