Vad betyder diss i källförteckning?

Innehållsförteckning

Vad betyder diss i källförteckning?

Vad betyder diss i källförteckning?

Doktorsavhandlingar och licentiatavhandlingar ska ha uppgift om universitet där examen är avlagd. Du använder förkortningen diss. för doktorsavhandling och lic. -avh.

Hur refererar man till en antologi Harvard?

Kapitel i bok med redaktör (antologi) I referenslistan skriver du först författare och titel på det kapitel du hänvisar till och sedan vilken bok det ingår i. I:et som står efter kapitlets titel i referensen betyder just 'Ingår i:'. Sist i referensen anger du på vilka sidor kapitlet finns i boken.

Vad betyder red i källförteckning?

(red.) Pedagogiskt arbete i teori och praktik: om bibliotekens roll för studenters och doktoranders lärande.

Vad betyder diss avhandling?

Du får då träffar på både licentiatavhandlingar och doktorsavhandlingar. ... Det engelska ordet för avhandling är dissertation och en vanlig förkortning inom den akademiska världen är diss.

Vad är en förlagsort?

Harvard placerar årtalet direkt efter det inledande författarnamnet, medan Oxford sätter det senare i texten – efter förlag/tryckort (förlag/förlagsort). En variant av Harvard, som liksom den placerar hela källhänvisningen direkt i texten och inom parentes, är APA-systemet.

Vad betyder FI en fotnot?

Om hänvisningen avser fler än en sida i texten, kan förkortningarna ”f.” respektive ”ff.” användas, vilket betyder följande respektive flera följande sidor. Avser referensen ett citat ska den exakta sidan anges varifrån citatet är hämtat.

Hur refererar man till en hemsida Harvard?

Till webbsidor räknas källor på internet som inte kan räknas till någon annan publikationstyp (till exempel artikel eller bok). Ta med följande uppgifter (om tillgängligt): Författarens, organisationens eller myndighetens namn. Årtal då webbsidan uppdaterades (år). Dokumentets eller sidans titel.

Hur refererar man till en Sekundärkälla Harvard?

Harvard - Sekundärkälla

  1. Mall. I referenslistan ska du endast ange fullständiga bibliografiska uppgifter för den publikation du läst. ...
  2. Texthänvisning. Har du t ex läst Marios Miltiadous text som hänvisar till ett arbete av Albert Bandura, skriver du i den löpande texten: ...
  3. I referenslista.

Hur Källhänvisar man i källförteckning?

I hänvisningarna behöver du inte lämna fullständiga uppgifter om källan, det räcker med författare, årtal och sida. I källförteckningen däremot lämnar du fullständiga uppgifter om källan. Två av de vanligaste metoderna för källhänvisning är Harvard och Oxford.

Varför gör man källhänvisningar?

Alla arbeten och uppsatser kräver en källförteckning. Här presenterar du alla källor som du använt i ditt arbete. Källförteckningen ställs upp i alfabetisk ordning och ser olika ut beroende på om du har använt en bok, en Internetsida, en tidningsartikel, en muntlig källa, ett uppslagsverk, en broschyr och så vidare.

Relaterade inlägg: