Vad betyder den mätta dagen?

Innehållsförteckning

Vad betyder den mätta dagen?

Vad betyder den mätta dagen?

Den mätta dagen, den är aldrig störst, den strofen kan tolkas att hon tycker att den mätta dagen, alltså den dagen som det fungerar för individerna sinsemellan, utan bråk, småtjafs, gnällande, ja allt man kan tänka sig, det blir den mätta dagen, den är aldrig störst, menas med att hon tycker att det inte är den dag som ...

Vad menas med Nattlång?

Det bästa målet är en nattlång rast, där elden tänds och brödet bryts i hast. På ställen, där man sover blott en gång, blir sömnen trygg och drömmen full av sång.

Vad menar dikten i rörelse?

Det beskrivs hur livet har en mening, men att det viktiga är vad man gör på vägen. Den handlar också om att nå livets mål, döden, då själen får nytt liv och vår kropp bryts ner. Dikten beskriver hur vi tycker om att komma till nya plaster, när vi gör det, mår vi bra och slappnar av.

Vad betyder Nog finns det mål och mening i vår färd men det är vägen som är mödan värd?

Den mätta dagen, den är aldrig störst. Den bästa dagen är en dag av törst. Nog finns det mål och mening i vår färd - men det är vägen, som är mödan värd. Det bästa målet är en nattlång rast, där elden tänds och brödet bryts i hast.

Är en dag av törst?

Den mätta dagen, den är aldrig störst. Den bästa dagen är en dag av törst. Nog finns det mål och mening i vår färd – men det är vägen, som är mödan värd. Det bästa målet är en nattlång rast, där elden tänds och brödet bryts i hast.

När är dikten i rörelse skriven?

"I rörelse" är en dikt av Karin Boye ur samlingen Härdarna (1927) och inleds med raderna "Den mätta dagen, den är aldrig störst. Den bästa dagen är en dag av törst."

Relaterade inlägg: