Vad gör e-hälsomyndigheten?

Innehållsförteckning

Vad gör e-hälsomyndigheten?

Vad gör e-hälsomyndigheten?

Vi sparar digitala recept från läkare och skickar dem vidare till apoteken. Vi samlar uppgifter om hur mycket läkemedel som säljs i Sverige. Vi hjälper regeringen att organisera projekt som handlar om e-hälsa. ... Där kan du logga in och se information om vilka läkemedel du har fått på recept.

Vad är Läkemedelskollen?

Läkemedelskollen. I Läkemedelskollen kan du se vilka läkemedel du har på recept, registrera fullmakt för apoteksärenden, ditt högkostnadsskydd och mycket mer.

Vem lyder e-hälsomyndigheten under?

E-hälsomyndigheten är en svensk statlig myndighet, som sorterar under Socialdepartementet, och ansvarar för register och it-funktioner som öppenvårdsapotek och vårdgivare behöver ha tillgång till för en patientsäker och kostnadseffektiv läkemedelshantering. Myndigheten bildades den 1 januari 2014.

När bildades e-hälsomyndigheten?

Janu Swedish eHealth Agency/Founded

Vad är syftet med eHälsa?

E-hälsa. Hälsa är fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande. E-hälsa är att använda digitala verktyg och utbyta information digitalt för att uppnå och bibehålla hälsa. ... De används för att strukturera och koda information som behöver dokumenteras i patientens och brukarens process.

Vad är syftet med e-hälsa ge exempel?

E-hälsa låter patienten själv medverka i sin vård genom att till exempel boka vårdtider på webben och jämföra olika vårdgivare. Verksamhet. E-hälsa ger vårdpersonal rätt arbetsverktyg och tillgång till snabb information vilket leder till säkrare vård.

Vem kan se min läkemedelslista?

För att vårdpersonal ska kunna ta del av uppgifterna krävs en vårdrelation och samtycke från patienten. Om patienten inte kan ge sitt samtycke kan vårdpersonal ta del av förteckningen med så kallad nödåtkomst om det bedöms som nödvändigt för att ge rätt vård.

Vad betyder e recept?

E-recept, elektronisk receptförskrivning, är en tjänst som gör att läkaren kan skicka recept elektroniskt till apoteket från sitt journalsystem. Läkare som saknar journalsystem kan skicka e-recept via en webbtjänst. Alla apotekskedjor i Sverige har tillgång till e-recepten via ett nationellt receptregister.

Varför bildades e hälsomyndigheten?

Avsikten är att skapa ett bättre informationsutbyte inom hälsa, vård och omsorg och det ställer krav på verksamhetsutveckling. ... Målet är att ge professioner rätt förutsättningar och skapa möjligheter för människor att engagera sig i sin hälsa och vård.

Är Folkhälsomyndigheten en förvaltning?

Folkhälsomyndigheten (Fohm) är en svensk statlig myndighet som har ett nationellt ansvar för folkhälsofrågor. Myndigheten verkar för en god folkhälsa och arbetar för att befolkningen ska ha ett skydd mot smittsamma sjukdomar och andra hälsohot.

Relaterade inlägg: