Vad betyder e-handeln?

Innehållsförteckning

Vad betyder e-handeln?

Vad betyder e-handeln?

I praktiken innebär e-handel att köparen tar emot och skickar standardiserade elektroniska affärsmeddelanden via sitt e-handelssystem. Det kan till exempel handla om produktkataloger, order, ordersvar, leveransaviseringar och fakturor.

Vilken lag gäller för internetköp?

Lagen som reglerar distansköp heter lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (SFS 2005:59). Kortfattad beskrivning av innehållet i lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler.

Vad heter lagarna som skyddar vid köp på nätet?

Konsumenttjänstlagen (SFS 1985:716) gäller när du som företag utför tjänster åt en konsument. Lagen gäller vid arbete på lösa saker som till exempel bilar, kläder och mobiltelefoner.

Vad gör en E-Commerce?

Som E-commerce Manager arbetar du med att driva och utveckla digital handel. ... Ditt mål är att utveckla affären, öka lönsamheten och skapa kundvärde vilket du gör genom både strategiskt och operativt arbete.

Vilken är den viktigaste bestämmelsen i den lag som gäller för näthandel?

E-handelslagen skyddar dig när du handlar produkter på nätet. Den ställer krav på vad företaget måste informera dig om och vilka tekniska hjälpmedel som måste finnas när du gör en beställning.

För vem gäller konsumenttjänstlagen?

Konsumenttjänstlagen gäller när företag utför tjänster åt en konsument. Lagen är till stor del tvingande till konsumentens förmån. Det innebär att du inte får ge konsumenten sämre villkor än de som finns i lagen.

Relaterade inlägg: